Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Elevii a două clase de la „Nicolae Bălcescu” au plecat în excursie la Sinaia

În săptămâna 1-5 aprilie,

Elevii a două clase de la „Nicolae Bălcescu” au plecat în excursie la Sinaia

În săptămâna altfel, elevii claselor a IV-a B și a IV-a C de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea (însoțiți de prof. Simona Mihalca și Vasilica Ienei) au plecat într-o excursie de studiu pe Valea Prahovei.

Pe parcursul a cinci zile, ei și-au programat un itinerar provocator care să le ofere posibilitatea să vadă multe obiective turistice, monumente, vestigii ale trecutului istoric, localități, obiective culturale, castele și cetăți, muzee și case memoriale... despre care au citit în cărțile de română și manualele de istorie și geografie.
În prima zi și-au fixat de parcurs următorul traseu: Oradea – Deva – Hunedoara – Sibiu, cu: Cetatea Deva, Castelul Huniazilor și centrul Sibiului; în cea de-a doua zi: Sibiu – Cozia – Curtea de Argeș – Brașov – Sinaia, cu vizitarea mănăstirilor Cozia, Curtea de Argeș, Schitul Ostrov și Biserica Neagră din Brașov; în cea de-a treia zi: Sinaia – Bușteni – Sinaia, cu vizitarea Platoului Bucegi: Sfinxul, Babele, Castelul Peleș și Castelul Pelișor; în cea de-a IV-a zi: Sinaia – Bran – Râșnov – Sinaia, cu vizitarea Castelului Bran, a Cetății Râșnov și a Casei memoriale „George Enescu” din Sinaia; în a V-a zi: întoarcerea pe traseul: Sinaia – Sighișoara – Târgu Mureș – Recea – Iernut – Luduș - Câmpia Turzii – Turda – Cluj-Napoca – Huedin – Ciucea și Oradea, cu vizitarea următoarelor obiective: Cetatea Sighișoara, Mănăstirea Recea, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca și Casa memorială „Octavian Goga” de la Ciucea.
Parcurgând un asemenea itinerar, scopul principal a fost de fixare și îmbogățire a cunoștințelor, de lărgire a orizontului de cunoaștere, cultivarea sentimentului de mândrie națională și nu în ultimul rând, de destindere și relaxare, de socializare și cimentare a colectivelor de elevi și a relației profesor–elev.
După o săptămână altfel, binecuvântată, în care am realizat tot ceea ce ne-am propus, ne simțim mai bogați sufletește și spiritual, încântați și mândri de tot ceea ce am văzut și aflat, pășind pe urmele strămoșilor, răsfoind filele istoriei, răscolind și investigând fapte și evenimente, căutând în lada cu zestre și scoțând la lumină arhiva de documente scrise și nescrise ale acestui popor, ale unui neam care a trăit demn și neînfricat în această parte a Europei, pavăză și scut pentru alții, mereu încercat, dar întotdeauna iubit de Dumnezeu. Simona Mihalca & Vasilica Ienei

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:31:11 Ora de vară a Europei de Est