Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Olimpicii Liceului Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea

Iar și iară, e primăvară!

Olimpicii Liceului Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea

Dincolo de câteva proiecte esențiale pe care le-am consemnat în timp, în fiecare primăvară, la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”din Oradea, ne-am obișnuit să consemnăm bilanțul olimpicilor, care, parcă, an de an, e tot mai consistent.

Acolo unde există seriozitate maximă, responsabilitate, disciplină și competență, muncă multă și dăruire, Dumnezeu rânduiește și roade pe măsura interesului și implicării.
12 olimpici alcătuiesc în acest an fanionul liceului; cu ei se mândresc dascălii lor, iar respectul și stima sunt reciproce, căci, măcar 50 la sută din merite și strălucirea premiilor revin și celor care au fost cu ochii pe ei, cot la cot, și cu sufletul alături de ei.
Botica Christopher din a XI-a A e unul din matematicienii dlui prof. Marius Cicortaș, un „abonat” la națională. Acum a ieșit al IV-lea, dar are două medalii de bronz, în 2009 și 2011 și două locuri II la „Grigore Moisil”, tot în 2009 și 2011.
Tiutiu Natan din a VII-a A a ajuns pentru prima oară la națională, la mate. Elevul doamnei prof. Eugenia Medan mai deține o mențiune pe județ în 2012.
Tiutin Andrada din a VI-a e pe drumul bun. Deși atât de tânără într-ale olimpiadelor, eleva dlui prof. Marius Cicortaș promite mult(e). E important că a ajuns la națională, deține un bronz 2013 la „Grigore Moisil” și un premiu III pe județ în 2012.
Pop Robert din a VI-a B, după un loc V, anul trecut pe județ, anul acesta, elevul dlui prof. Marius Cicortaș s-a ambiționat și a adus medalia de bronz de la națională.
Popa David Bujor din a XI-a B s-a clasat pe primul loc la etapa națională a Olimpiadei „Istoria creștinismului” (prof. Dan Botica). Bujor mai deține două locuri III la istorie, în 2012 și 2013, la județ, sub „bagheta” magică a dlui prof. Florin Iștoc; în a V-a și a VI-a a cochetat și cu româna (chiar la națională).
Berghe Sergiu din a VII-a A e tare la geografie. În 27 aprilie 2013, el și Raul Avram (elevii dnei profesor Ramona Iștoc) vor participa la prima ediție a Concursului național Terra sau Mica olimpiadă de geografie. Anul acesta, Sergiu s-a prezentat și la Olimpiada de matematică, etapa județeană, unde s-a clasat pe locul VIII.
Și Pere Carina Rebeca din a IX-a A îndrăgește geografia, tot din cauza dnei profesor Ramona Iștoc. Ea a participat anul acesta la Olimpiada națională de la Târgu Jiu și a învățat multe; și-a încercat puterile și la mate, la etapa județeană.
Avram Raul din a V-a A, așa după cum spunem mai devreme, va participa în 27 aprilie, împreună cu Sergiu, la Mica olimpiadă de geografie, sub „bagheta” dnei prof. Ramona Iștoc. Raul a mai cochetat anul acesta și cu religia și matematica, la etapa județeană.
Săutiuț Elias Claudiu din a IX-a B s-a întors cu premiul I de la naționala de religie, la Studiul vechiului testament, prof. Nelu Tamaș.
Popa David Mircea din a X-a A ne-a reprezentat județul pentru al treilea an, consecutiv, la Olimpiada națională de istorie, sub „bagheta” dlui prof. Florin Iștoc.
Morar Antoniu, elevul dnei profesor Lidia Filip, a participat la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, etapa finală la tenis de masă (pentru gimnaziu), desfășurată la Giurgiu. Din 39 de județe prezente în finală, prin Antoniu, Bihorul s-a clasat pe locul 21.
Maier Cristian, elevul dlui profesor Ciprian Fiter, s-a calificat pentru etapa finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, la badminton, care se va desfășura la Bacău, în 19-21 mai 2013. Echipa județului Bihor va fi condusă la Bacău de dl prof. Ciprian Fiter. (Ovidiu DAN)

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 10:00:29 Ora de vară a Europei de Est