Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Festivalul Internațional de Muzică Sacră „VOX DOMINI” – prima ediție

În perioada 21-28 aprilie

Festivalul Internațional de Muzică Sacră „VOX DOMINI” – prima ediție

Facultatea de Arte, Departament de Muzică din cadrul Universității din Oradea organizează prima ediție a Festivalului Internațional de Muzică Sacră „VOX DOMINI, care se va desfășura în perioada 21-28 aprilie 2013.

Programul festivalului
Duminică, 21 aprilie, ora 19
La Biserica romano-catolică Baratok (lângă Magazinul Crișul), Laudamus te Domini, Concert vocal-instrumental, soliști: dr. Theodore Coresi (Austria), Ingrid Vermeulen (Olanda), Kersti Ala-Murr (Norvegia), Eunsil Kang (Rusia), Beery Szilvia (Ungaria), Kelemen Julia, Carmen Elena Pop, Viktor Josif, Anamaria Bulzan, Ramona Pataki, Cezara Dita (Oradea); Cvartetul Varadinum: Eva Costin-vioara I, Olah Boglarka -vioara II, dr. Agneta Marcu – violoncel, Thurzo Sandor Jozsef–violă & dr. Jambor Elisabeta, Rethi Brigitta și Sanda Marinău–pian/orgă, Bozsodi Beata –violoncel, Ács Sándor –vioară, Ary Jonathan – clarinet, Cristina Lehaci – percuție; în program: G. Caccini, G. Fr. Händel, B. Galuppi, G. B. Martini, M. Haydn, W.A. Mozart, Fr. Schubert, V. Bellini, A. Adam, Ch. Gounod, L. Luzzi, L. Delibes, C. Cui, C. Franck,  R. Hahn, H. Wolf, P. Mascagni, F. Donceanu, A. Pärt, A. L. Weber , M. Scutăreanu
Luni, 22 aprilie, ora 19
La Biserica romano-catolică Baratok (lângă Magazinul Crișul) - Osana In Excelsis, concert vocal-instrumental susținut de clasele de canto: conf. univ. dr. Florina Hinsu Mariș, lector. univ. Lavinia Craiu drd., asist. univ. Florin Mariș Hinsu, drd., asist. univ. Cătălin Scurt; soliști: Temfli Maria, Biro Anamaria, Sergiu Chirilă, Norbert Aronescu, Viktor Iosif, Biro Szidonia, Bede Robert, Bede Ladislu, Florin Mircea Ganea, Viorel Olah, Baki Renata și Bede Cristina; acompaniază: lect. univ. dr. Delia Roman, prep. univ. Bodiș Adam, asist. univ. Valentina Horhat Vențel drd., conf. univ. dr. Kristofi Janos, asist. univ. Thurzo Zoltan (pian), Fodor Karolina (flaut), Alice Butișcă (vioară); în program: G. Caccini, G. Fr. Händel, J. S. Bach, A. Stradella, C. Franck, G. Fauré, G. Bizet.
Marți, 23 aprilie 2013, ora 19
La Biserica romano catolică „Sf.Treime” Str. Bumbacului nr. 1 (cartier Nufărul), concert de orgă, clasa de orgă a prof. univ. dr. Felician Roșca de la Universitatea de Vest din Timișoara; soliști: dr. Felician Roșca, Struța Cristina, Bompa Alma, Luca Minodora, Szeidert Klaudia, Moldovan Denis; în program: Medalion Johann Sebastian Bach, Fantezia în Sol major, BWV 572, Toccata Dorica, BWV 538, Preludiu și fuga în la minor, BWV 443, Toccata, adagio și fuga în Do major, Passacaglia și fuga în do minor, Preludiu și fuga în Mi bemol Major, BWV 552
Sâmbătă, 27 aprilie, ora 19
La Biserica romano-catolică Baratok, Stabat Mater - G.B. Pergolesi, Orchestra & Corul Facultății de Arte & Cvartetul Varadinum; dirijor: asist. univ. Tudor Ciupeiu drd., dirijor cor: lect. univ. dr. Carmen Rus; soliști: Ingrid Vermeulen (Olanda), Temfli Maria, Cristina Macaveiu – soprană, Ramona Pataki –mezzosoprană; Cvartet Varadinum: Costin Eva - vioara I, Olah Boglarka - vioara II, Bozsodi Beata – violoncel,Thurzo Sandor Jozsef – violă.
Duminică, 28 aprilie, ora 18
La Catedrala greco-catolică Sf. Nicolae, Ave Maria - Fr.Hubic; solistă: Baki Renata - soprană, Valentina Hothat Vențel – pian, Pavane - G.Fauree, Orchestra & corul Facultății de Arte; Stabat Mater - G. B. Pergolesi; Orchestra & Corul Facultății de Arte; dirijor: asist. univ. Tudor Ciupeiu drd., dirijor cor: lect. univ. dr. Carmen Rus. (Olimpia Popoviciu)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:02 Ora de vară a Europei de Est