Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Târgul de pasiuni

Incubator 107 Oradea organizează, sâmbătă,

Târgul de pasiuni

Au mai rămas câteva zile până la Ziua M, M de la Maratonul organizat de Incubator107Oradea.

Evenimentul de lansare a proiectului în orașul nostru are loc în 20 aprilie 2013 în Moskva, pe strada Moscovei nr.8 Oradea.
Intitulat „Târgul de pasiuni”, maratonul are câteva scopuri majore. Primul este acela de a introduce publicul în povestea incubatorului. Și deoarece, noi, echipa Incubator107 Oradea, considerăm că nimeni nu este mai vrednic să facă asta decât mentorul ei inițial vom avea printre noi la eveniment pe Ștefana Popa, cea de la care a pornit totul.
Partea de intro va fi urmată de un moment de cunoaștere reciprocă între incubator și public, moment care are ca rol dezvăluirea pasiunilor celor prezenți. Pentru Incubator107 acesta va fi unul din cele mai importante părți ale evenimentului, deoarece ne va ajuta să ne cunoaștem publicul, iar pasiunile mărturisite vor deveni piatră de temelie a atelierelor viitoare.
Deoarece ideea unui târg este de a prezenta marfa, evenimentul va continua cu prezentarea celor trei meșteri: Daciana, Laura și Anda care ne vor introduce în pasiunile lor prezentând un mic teaser al atelierelor care vor urma în luna viitoare.
Daciana Deac, mândră membră a colectivului de incubatoriști va simplifica alegerea ornamentelor de Paști prin  confecționarea unor obiecte de décor proprii cu ajutorul câtorva materiale puse la dispoziție de Incubator107 Oradea. Doritorii trebuie doar să se înscrie și să-și aducă cu sine creativitatea.
Anda este actriță la Teatrul „Regina Maria” și va fi meștera atelierului de improvizație teatrală. Într-o societate plină de măști și roluri, Anda va ajuta la redescoperirea de sine prin lucrarea corpului și a minții într-un mod neconvențional, dar va dezvolta și exerciții de vorbire, de creație și de imaginație. Invitația ei se adresează celor care doresc să redescopere o lume paralelă cu cea cotidiană, o lume a sinelui și a fanteziei.
Nu în ultimul rând Laura Ungur va desfășura atelierul de pictură. Acest atelier este un prilej de descoperire a unor talente sau de materializare a unei pasiuni. Toți cei care trăiesc și vorbesc în culori vor avea ocazia să împărtașească poveștile lor colorate cu alți semeni dornici să le cunoască.
Deoarece scopul nostru este de a ajuta comunitatea să se dezvolte printr-un proces de auto-invitație la cunoaștere și pasiune, dorim să ne auto-finanțăm. Dacă considerați că merităm efortul financiar de 10 lei, vă rugăm să donați această sumă pentru a ne ajuta să furnizăm materialele necesare atelierelor. Această sumă este cu caracter orientativ, rămânând la latitudinea Dumneavoastră suma donată. (Simona Bandula)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:32:43 Ora de vară a Europei de Est