Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Târgul de pasiuni

Incubator 107 Oradea organizează, sâmbătă,

Târgul de pasiuni

Au mai rămas câteva zile până la Ziua M, M de la Maratonul organizat de Incubator107Oradea.

Evenimentul de lansare a proiectului în orașul nostru are loc în 20 aprilie 2013 în Moskva, pe strada Moscovei nr.8 Oradea.
Intitulat „Târgul de pasiuni”, maratonul are câteva scopuri majore. Primul este acela de a introduce publicul în povestea incubatorului. Și deoarece, noi, echipa Incubator107 Oradea, considerăm că nimeni nu este mai vrednic să facă asta decât mentorul ei inițial vom avea printre noi la eveniment pe Ștefana Popa, cea de la care a pornit totul.
Partea de intro va fi urmată de un moment de cunoaștere reciprocă între incubator și public, moment care are ca rol dezvăluirea pasiunilor celor prezenți. Pentru Incubator107 acesta va fi unul din cele mai importante părți ale evenimentului, deoarece ne va ajuta să ne cunoaștem publicul, iar pasiunile mărturisite vor deveni piatră de temelie a atelierelor viitoare.
Deoarece ideea unui târg este de a prezenta marfa, evenimentul va continua cu prezentarea celor trei meșteri: Daciana, Laura și Anda care ne vor introduce în pasiunile lor prezentând un mic teaser al atelierelor care vor urma în luna viitoare.
Daciana Deac, mândră membră a colectivului de incubatoriști va simplifica alegerea ornamentelor de Paști prin  confecționarea unor obiecte de décor proprii cu ajutorul câtorva materiale puse la dispoziție de Incubator107 Oradea. Doritorii trebuie doar să se înscrie și să-și aducă cu sine creativitatea.
Anda este actriță la Teatrul „Regina Maria” și va fi meștera atelierului de improvizație teatrală. Într-o societate plină de măști și roluri, Anda va ajuta la redescoperirea de sine prin lucrarea corpului și a minții într-un mod neconvențional, dar va dezvolta și exerciții de vorbire, de creație și de imaginație. Invitația ei se adresează celor care doresc să redescopere o lume paralelă cu cea cotidiană, o lume a sinelui și a fanteziei.
Nu în ultimul rând Laura Ungur va desfășura atelierul de pictură. Acest atelier este un prilej de descoperire a unor talente sau de materializare a unei pasiuni. Toți cei care trăiesc și vorbesc în culori vor avea ocazia să împărtașească poveștile lor colorate cu alți semeni dornici să le cunoască.
Deoarece scopul nostru este de a ajuta comunitatea să se dezvolte printr-un proces de auto-invitație la cunoaștere și pasiune, dorim să ne auto-finanțăm. Dacă considerați că merităm efortul financiar de 10 lei, vă rugăm să donați această sumă pentru a ne ajuta să furnizăm materialele necesare atelierelor. Această sumă este cu caracter orientativ, rămânând la latitudinea Dumneavoastră suma donată. (Simona Bandula)

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:35:43 Ora standard a Europei de Est