Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Povestea Oradiei pentru preșcolarii grupei mijlocii A

În săptămâna altfel, la Grădinița „Ion Creangă”

Povestea Oradiei pentru preșcolarii grupei mijlocii A

Programul „Să știi mai multe, să fii mai bun”s-a derulat la grupa mijlocie A, de la Grădinița Nr. 45 – „Ion Creangă” din Oradea (director, prof. Rodica Ciocan) pe tema „Povestea Oradiei”.

Activitățile desfășurate au răspuns intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor preșcolari și au pus în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, au stimulat participarea lor la acțiuni variate, cu strategii didactice activ participative și tematică diversificată. Dar cel mai important lucru a fost acela că a răspuns nevoii de joacă și bună dispoziție a copiilor.
Astfel, startul s-a dat prin vizionarea spectacolului „Capra cu trei iezi”, susținut de prietenii noștri, actorii de la Teatrul Dollo din Arad. După care, copiii au devenit mici actori, mânuind păpușile, unele aduse de acasă, creând povești cu personajele îndrăgite.
Dintre activitățile derulate de-a lungul întregii săptămâni amintim:
Oradea - ieri și azi,prezentare PPT cu imagini din orașul nostru, orașul vechi - orașul nou, unde au fost incluse fotografii primite de la copii, cu ipostaze surprinse din vizite, plimbări sau evenimente la care au participat. Lucruri interesante am descoperit din diferite albume despre orașul nostru, editate de-a lungul timpului.
Parcuri și locuri de joacă - vizionând imaginile, copiii au povestit cum își petrec timpul liber. Cel mai mult este apreciat spațiul din Orășelul copiilor.
Grădinițe din orașul meu - grădinița mea, grădinița prietenilor noștri de la Grădinița Nr. 30 Oradea, director, prof. Ioana Ruge.
Oradea, capitala verde a României - acțiuni de ecologizare și sădire de flori și pomi ornamentali.
Evenimente din orașul meu - Ziua Oradiei, Toamna orădeană, Porți deschise la pompieri, poliție, spectacole etc Rememorarea acțiunilor la care am fost și noi părtași.
Ziua mondială a cărții pentru copii am sărbătorit-o împreună cu colegii de la grupa mare, prof. Mariana Niulaș și prietenii noștri școlarii și la bibliotecă, Filiala „Dacia”, unde am folosit prilejul de a ne documenta despre autori ce au descris orașul nostru în lucrările lor.
Sărbătorirea zilelor de naștere ale copiilor – carnaval cu măști confecționate de noi.
Atelierele de lucru au dat copiilor posibilitatea de a-și pune în valoare talentul, creativitatea. Lucrările lor au fost reunite într-o expoziție intitulată „Primăvara în orașul meu”. De asemenea, am realizat o machetă cu instituțiile și locurile cele mai reprezentative din oraș. Evaluarea proiectului am realizat-o prin DVD-ul cu instantanee din derularea programului. Povestea va continua cu un tur al Oradiei cu autocarul și oprirea în câteva puncte cheie: primărie, gară, aeroport, cetate etc. Aceasta a fost intenția noastră inițială, dar din pricina vremii capricioase am amânat.
(Floare Bernad &Voichita Portelechi)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Povestea Oradiei pentru preșcolarii grupei mijlocii A.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:37:17 Ora de vară a Europei de Est