Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Poliția Română să reprezinte pentru cât mai mulți români Vestea cea bună!”

De Ziua Poliției Române

„Poliția Română să reprezinte pentru cât mai mulți români Vestea cea bună!”

Luni (25 martie 2013), la manifestările prilejuite de Ziua Poliției Române, desfășurate în Parcul 1 Decembrie din Oradea, au participat oficialități județene și locale: președintele Consiliului Județean, dl prof. Cornel Popa, prefectul județului, dl Claudiu Pop, subprefectul Cristian Bitea, precum și viceprimarul Ovidiu Mureșan.

În deschiderea festivităților, dna Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al I.P.J Bihor, a prezentat un scurt istoric în cel de-al 191-lea an al existenței Poliției Române. În cuvântul său, chestorul de poliție dr. Liviu Popa s-a referit la nobila profesie de polițist și la instituția pe care o conduce, o instituție pusă în slujba cetățeanului.
„Vă solicit să vă faceți datoria, așa cum ați făcut-o și până acum, cu fermitate și exigență maximă, pentru că bihorenii au nevoie de dumneavoastră...
Vă felicit, vă doresc sănătate și succes în activitatea importantă pe care o desfășurați pentru liniștea și siguranța cetățeanului!
La mulți ani, Poliției Române!” a spus în încheierea intervenției sale chestorul de poliție dr. Liviu Popa.
Domnul viceprimar Ovidiu Mureșan i-a felicitat pe polițiști de ziua lor și le-a mulțumit pentru buna colaborare pe care o au cu Primăria Oradea, prin Poliția Locală, dar și în derularea unor proiecte comune. Președintele Consiliului Județean Bihor, dl Cornel Popa, i-a felicitat pe polițiștii bihoreni pentru verticalitatea și profesionalismul lor, recunoscând  instituția Poliției Române ca o instituție de bază, pusă în slujba cetățenilor. „Polițistul și-a făcut întotdeauna datoria; se cuvine ca astăzi, mai mult ca oricând, să le mulțumim pentru acest lucru. Să le mulțumim pentru siguranța, de zi cu zi, a noastră, și a familiilor noastre. Să le mulțumim pentru profesionalismul, verticalitatea, integritatea lor morală, pentru că în ciuda greutăților, ei țin steagul sus de 191 de ani!”
Prefectul județului Bihor, dl Claudiu Pop, a transmis mesajul ministrului Afacerilor Interne, dl Radu Stroe, de Ziua Poliției Române.
În mesajul său, ministrul vorbește despre siguranță și încredere, despre bilanț și răsplată (prin avansarea în gradul profesional următor), de reflecție cu privire la obligații și responsabilități. Referindu-se la alăturarea simbolică dintre Ziua Poliției și sărbătoarea religioasă Buna Vestire, dl ministru apreciază: „ Sunt sigur că, împreună, putem aduce la un alt nivel această alăturare simbolică, iar Poliția Română să reprezinte pentru cât mai mulți români Vestea cea bună!”
Festivitatea de premiere a câștigătorilor concursurilor organizate de Poliția Română
Pe parcursul săptămânii trecute, în contexul marcării Zilei Poliției Române, s-au desfășurat o serie de concursuri la care au participat, în egală măsură, polițiști, copii, dar și parteneri ai instituției, iar cu acest prilej câștigătorilor le-au fost înmânate cupe, medalii și diplome. Ovidiu DAN
Cupa Poliției bihorene la Educație rutieră
Echipaje școli
Clasament general
LOCUL I - Școala Gimnazială Nr. 16
LOCUL II - Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”
LOCUL III - Școala Gimnazială „Dacia”
Clasament proba practică
LOCUL I - Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”
LOCUL II - Școala Gimnazială Nr. 16
LOCUL III - Școala Gimnazială „Dacia”
 
Concursul „Eseul meu antiviolență”, organizat în cadrul campaniei „Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor!”
(6 licee participante, 18 eseuri)
Mențiuni: Abrudan Gabriela și  
Demeter Narcisa Maria, de la fostul C.T. „Dimitrie Leonida”.
LOCUL III:  
Szegedi Istvan Norbert – fost C.T. „Dimitrie Leonida” și Călugăr Claudiu Cătălin - C.T. „Mihai Viteazul”.
LOCUL II: 
Lascu Cristina - C.T. „Mihai Viteazul” și Bondar Marius – Lic.T. „Aurel Lazăr”
LOCUL I:
Tuduc Alexandra – Lic.T. „Aurel Lazăr” și Vașadi Eduard - C.T.„Mihai Viteazul”
 
Concursul de tir pentru mass-media
LOCUL I:
Gal Laura – „Bihoreanul”
LOCUL II:
Codilă Mircea – „Crișana”
LOCUL III:
Lăzureanu Alexandra – „Jurnalul bihorean”
Mențiune:
Iovan Ciprian – „Crișana”
Diplomă de participare
Onița Bogdan – „Crișana”
Șandor Andrei – Bihorștiri.ro
 
Concursul de tir pentru copii
LOCUL I:
Școala Gimnazială „Avram Iancu” – Oradea, prof. coordonator, Pițigoi Dan
LOCUL II:
Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, prof. coord. Andrei Florin
LOCUL III
Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, prof. coord. Laslău Valentin
Mențiune
Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, prof. dr. Banto Norbert
Diplomă de participare:
Școala Gimnazială „Octavian Goga”, prof. Pop Ioan și Liceul Teologic Greco - Catolic „Iuliu Maniu”, prof. Bene Șerban
 
Cupa Poliției bihorene la fotbal
Organizată de I.P.J. Bihor și A.S. Dinamo,
Competiția între servicii și birouri ale I.P.J. Bihor (au participat 12 echipe)
Mențiune:
Poliția Municipiului Oradea
LOCUL III:
Investigații criminale
LOCUL II:
Serviciul Investigații fraude
LOCUL I:
Poliția Băile Felix
Competiția între instituții (8 echipe)
LOCUL III:
Poliția Locală Oradea
LOCUL II:
Inspectoratul de Poliție Județean Bihor
LOCUL I:
I.S.U. Crișana.
P.S. Pentru mai multe poze (113 poze), accesați Galeria foto: „Poliția Română să reprezinte pentru cât mai mulți români Vestea cea bună!”

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:30:09 Ora de vară a Europei de Est