Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

„Poliția Română să reprezinte pentru cât mai mulți români Vestea cea bună!”

De Ziua Poliției Române

„Poliția Română să reprezinte pentru cât mai mulți români Vestea cea bună!”

Luni (25 martie 2013), la manifestările prilejuite de Ziua Poliției Române, desfășurate în Parcul 1 Decembrie din Oradea, au participat oficialități județene și locale: președintele Consiliului Județean, dl prof. Cornel Popa, prefectul județului, dl Claudiu Pop, subprefectul Cristian Bitea, precum și viceprimarul Ovidiu Mureșan.

În deschiderea festivităților, dna Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al I.P.J Bihor, a prezentat un scurt istoric în cel de-al 191-lea an al existenței Poliției Române. În cuvântul său, chestorul de poliție dr. Liviu Popa s-a referit la nobila profesie de polițist și la instituția pe care o conduce, o instituție pusă în slujba cetățeanului.
„Vă solicit să vă faceți datoria, așa cum ați făcut-o și până acum, cu fermitate și exigență maximă, pentru că bihorenii au nevoie de dumneavoastră...
Vă felicit, vă doresc sănătate și succes în activitatea importantă pe care o desfășurați pentru liniștea și siguranța cetățeanului!
La mulți ani, Poliției Române!” a spus în încheierea intervenției sale chestorul de poliție dr. Liviu Popa.
Domnul viceprimar Ovidiu Mureșan i-a felicitat pe polițiști de ziua lor și le-a mulțumit pentru buna colaborare pe care o au cu Primăria Oradea, prin Poliția Locală, dar și în derularea unor proiecte comune. Președintele Consiliului Județean Bihor, dl Cornel Popa, i-a felicitat pe polițiștii bihoreni pentru verticalitatea și profesionalismul lor, recunoscând  instituția Poliției Române ca o instituție de bază, pusă în slujba cetățenilor. „Polițistul și-a făcut întotdeauna datoria; se cuvine ca astăzi, mai mult ca oricând, să le mulțumim pentru acest lucru. Să le mulțumim pentru siguranța, de zi cu zi, a noastră, și a familiilor noastre. Să le mulțumim pentru profesionalismul, verticalitatea, integritatea lor morală, pentru că în ciuda greutăților, ei țin steagul sus de 191 de ani!”
Prefectul județului Bihor, dl Claudiu Pop, a transmis mesajul ministrului Afacerilor Interne, dl Radu Stroe, de Ziua Poliției Române.
În mesajul său, ministrul vorbește despre siguranță și încredere, despre bilanț și răsplată (prin avansarea în gradul profesional următor), de reflecție cu privire la obligații și responsabilități. Referindu-se la alăturarea simbolică dintre Ziua Poliției și sărbătoarea religioasă Buna Vestire, dl ministru apreciază: „ Sunt sigur că, împreună, putem aduce la un alt nivel această alăturare simbolică, iar Poliția Română să reprezinte pentru cât mai mulți români Vestea cea bună!”
Festivitatea de premiere a câștigătorilor concursurilor organizate de Poliția Română
Pe parcursul săptămânii trecute, în contexul marcării Zilei Poliției Române, s-au desfășurat o serie de concursuri la care au participat, în egală măsură, polițiști, copii, dar și parteneri ai instituției, iar cu acest prilej câștigătorilor le-au fost înmânate cupe, medalii și diplome. Ovidiu DAN
Cupa Poliției bihorene la Educație rutieră
Echipaje școli
Clasament general
LOCUL I - Școala Gimnazială Nr. 16
LOCUL II - Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”
LOCUL III - Școala Gimnazială „Dacia”
Clasament proba practică
LOCUL I - Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”
LOCUL II - Școala Gimnazială Nr. 16
LOCUL III - Școala Gimnazială „Dacia”
 
Concursul „Eseul meu antiviolență”, organizat în cadrul campaniei „Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor!”
(6 licee participante, 18 eseuri)
Mențiuni: Abrudan Gabriela și  
Demeter Narcisa Maria, de la fostul C.T. „Dimitrie Leonida”.
LOCUL III:  
Szegedi Istvan Norbert – fost C.T. „Dimitrie Leonida” și Călugăr Claudiu Cătălin - C.T. „Mihai Viteazul”.
LOCUL II: 
Lascu Cristina - C.T. „Mihai Viteazul” și Bondar Marius – Lic.T. „Aurel Lazăr”
LOCUL I:
Tuduc Alexandra – Lic.T. „Aurel Lazăr” și Vașadi Eduard - C.T.„Mihai Viteazul”
 
Concursul de tir pentru mass-media
LOCUL I:
Gal Laura – „Bihoreanul”
LOCUL II:
Codilă Mircea – „Crișana”
LOCUL III:
Lăzureanu Alexandra – „Jurnalul bihorean”
Mențiune:
Iovan Ciprian – „Crișana”
Diplomă de participare
Onița Bogdan – „Crișana”
Șandor Andrei – Bihorștiri.ro
 
Concursul de tir pentru copii
LOCUL I:
Școala Gimnazială „Avram Iancu” – Oradea, prof. coordonator, Pițigoi Dan
LOCUL II:
Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, prof. coord. Andrei Florin
LOCUL III
Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, prof. coord. Laslău Valentin
Mențiune
Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, prof. dr. Banto Norbert
Diplomă de participare:
Școala Gimnazială „Octavian Goga”, prof. Pop Ioan și Liceul Teologic Greco - Catolic „Iuliu Maniu”, prof. Bene Șerban
 
Cupa Poliției bihorene la fotbal
Organizată de I.P.J. Bihor și A.S. Dinamo,
Competiția între servicii și birouri ale I.P.J. Bihor (au participat 12 echipe)
Mențiune:
Poliția Municipiului Oradea
LOCUL III:
Investigații criminale
LOCUL II:
Serviciul Investigații fraude
LOCUL I:
Poliția Băile Felix
Competiția între instituții (8 echipe)
LOCUL III:
Poliția Locală Oradea
LOCUL II:
Inspectoratul de Poliție Județean Bihor
LOCUL I:
I.S.U. Crișana.
P.S. Pentru mai multe poze (113 poze), accesați Galeria foto: „Poliția Română să reprezinte pentru cât mai mulți români Vestea cea bună!”

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:10:32 Ora standard a Europei de Est