Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Împăduriri la Pietroasa - 2013

Sâmbătă, elevi de la 12 școli... pe baricade!

Împăduriri la Pietroasa - 2013

Peste 350 de voluntari au participat la acțiunea de împădurire din comuna Pietroasa, județul Bihor, sâmbătă, 23 martie 2013, activitate organizată de Asociația „Tăsuleasa Social” în colaborare cu Fundația „Pietroasa Prospera”.

Tăsuleasa Social împreună cu cei 350 de voluntari au plantat 10.000 de puieți de molid pe o suprafață de 2 hectare. Voluntarii prezenți au venit de la școli și licee din mai multe localități bihorene: Oradea, Beiuș, Ștei și Pietroasa: Colegiul Național Mihai Eminescu din Oradea, Școala Gimnazială Oltea Doamna, Oradea, Colegiul Economic Partenie Cosma, Oradea, Liceul Vocațional Pedagogic Nicolae Bolcaș din Beiuș, Colegiul Tehnic Ioan Ciordaș, Beiuș, Școala Gimnazială Nicolae Popoviciu, Beiuș, Școala Gimnazială Miron Pompiliu din Ștei, Colegiul Tehnic Unirea, Ștei, Colegiul Național Avram Iancu, Ștei și Școala Gimnazială Nr. 1 din Pietroasa.    
Împădurirea a fost sprijinită de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Bihor, Ocolul Silvic Șoimi și Primăria comunei Pietroasa.
Pentru această acțiune de împădurire Selgros Oradea a asigurat mâncarea pentru cei 350 de voluntari, Coca-Cola HBC România a oferit apa și sucurile, iar firma S.C. Europlast S.R.L. a asigurat tombereoanele și toaletele ecologice.
Ziua nu se putea termina mai bine decât în compania trupei „Fără Zahăr” care a concertat pentru voluntarii prezenți la împădurire. Acordurile de rock și versurile cu morală au încălzit atmosfera și au adus primăvara la Pietroasa.
În urma acestei activități de împădurire, Tăsuleasa ajunge printr-un calcul scurt, la 186.000 de puieți plantați pe o suprafață de 78 de hectare, din 2004 și până în prezent. Tăsuleasa Social a deschis, cu aceasta activitate, sezonul de împăduriri de primăvara în 2013.
Despre Fundația „Pietroasa Prospera”
Pietroasa Prospera, înființată în 2013, este o fundație non profit și are ca scop dezvoltarea socio-economică a comunei Pietroasa prin implementarea unor programe de interes socio-comunitar cu impact social, micro și macro economic, prin aplicarea unor principii de dezvoltare economică. Dezvoltarea de programe socio-economice care să contribuie la crearea de noi locuri de muncă, cât și la creșterea calității vieții cetățenilor comunei.
Despre „Tășuleasa Social”
Tășuleasa Social, înființată în Bistrița, în urmă cu 12 ani, și-a propus să schimbe mentalitățile tinerilor și să arate că aceștia doresc să se implice în probleme de mediu. Tinerii care au participat la acțiunile asociației au fost pregătiți ca, la rândul lor, să desfășoare pe cont propriu activități similare. Una dintre cele mai cunoscute campanii Tășuleasa Social a fost Verde 003, proiect la care au participat peste 2.200 de adolescenți și o serie de personalități precum: Ada Milea, Marcel Iureș, Radu Naum, Amalia Enache, Cătălin Ștefănescu sau Ivan Pațaichin.
Szekely Ana
Foto: Suci Roxana
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Împăduriri la Pietroasa - 2013.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 20:54:08 Ora de vară a Europei de Est