Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 100 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 100 al revistei „OviDan”

Marți, 19 martie 2013, am ieșit cu o ediție aniversară, în 24 de pagini, la nr.100 al revistei „OviDan”.

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.
Numărul se deschide cu evenimentul de miercuri de la Universitatea din Oradea: prezentarea a trei cărți, precum și conferința dlui prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, intitulată „Europa, perspective și provocări”.
Pagina a II-a am deschis-o cu „Săptămâna de foc” de la Universitatea Agora. În pagina Eveniment, ne-am oprit la proiectul de buget și cheltuieli al Primăriei municipiului, care a fost prezentat marți, în conferința de presă, de viceprimarul Ovidiu Mureșan și directorul Direcției economice, dl Eduard Florea. Pagina Universitaria a înflorit cu cele 13 poze ale membrilor Senatului universitar, la ceas aniversar, la împlinirea primului an de la constituirea forului garant al libertății și autonomiei universitare. În pagina de Internet, distinsul profesor univ. dr. Ioan Dzițac ni l-a prezentat pe profesorul emerit Grigor Moldovan, cel care marți, la ora 14.00, avea să devină Doctor Honoris Causa al Universității Agora din Oradea. În pagina de Noutăți a Inspectoratului Școlar Județean Bihor, am prezentat subiectele conferinței de presă de vineri (15 martie): problema absențelor și incidentul de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”. În pagina următoare, am prezentat o pagină (prima) din Conferința distinsului prof. univ. dr. Vasile Pușcaș; cea de-a doua va apărea în nr. 101. În pagina Performanțe, am scris despre succesul vulcaniștilor orădeni (spanioli), actorii și artiștii doamnelor prof. Rodica Pop și Sonia Luque Martin, care la Festivalul național de teatru în limba spaniolă au urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere (după premianții din Iași și București). În cea de-a doua jumătate a paginii, ne-am oprit la gojdista Alexandra Popovici, creionându-i portretul artistic, atașat la un „medalion”. În pagina Proiect, am prezentat fotoreportajul realizat la întâlnirea de proiect de vineri de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” – un nou parteneriat pentru calitate: PASII FPI. La Facultatea de Protecția Mediului a avut loc un Workshop pentru studenții Departamentului Ingineria Mediului, în care au fost prezentate cele 24 de ocupații posibile ale absolvenților programelor de studii. În pagina de Bune practici, ne-am oprit la un record absolut incredibil: o fetiță și mămica ei (Andreea Doboș) au confecționat nu mai puțin de 450 de mărțișoare pe care le-au dăruit clasei, aducând astfel în pușculița clasei 720 de lei. Tot în această pagină, am adus în atenție Lecția demo „Călătorie în Univers”, susținută în cadrul practicii pedagogice la C.N. „Iosif Vulcan”, clasa a III-a B (prof. Maria Duma). La mijlocul revistei, în paginile 12-13, pagini de proiecte și performanțe, puteți citi: Lansarea proiectului național „Dulce Românie, suflet românesc (ediția a III-a) și Proiectul SNAC „Aproape de semenii noștri”.
„PROFI te premiază”
În pagina 13 – vă prezentăm un fotoreportaj despre campania „PROFI te premiază”, campanie în care Școala Gimnazială Nr. 11 s-a ales cu 15 netbook-uri. În paginile 14 și 15, continuă fotoreportajul de la universitate, despre cele trei prezentări de carte (cuprinzând 11 poze, din care două color). În cele două pagini Promovarea imaginii și-au găsit locul: elevii clasei I F de la Lic. T. „Onisifor Ghibu”, într-un regal al mărțișoarelor, confecționate de ei, și „Alexandra – modelul european de tabără pentru copii”. În rubrica juridică, dl notar Gârba Cornel ne vorbește despre Încheierea căsătoriei. Copiii din Lazuri de Beiuș revin în paginile revistei noastre cu un fotoreportaj realizat de directorul școlii, dna prof. Carmen Bercea, de 8 Martie, în toate școlile și grădinițele comunei și cu secvențe elocvente de la Festivalul „Omagiu pentru mama mea”, desfășurat la Primăria din Beiuș. Din Ghiorac, primim un articol surpriză scris de dl prof. de matematică Cristian Ambrus despre ziua de 14 martie – Ziua PI (cred că v-ați prins că este vorba de nr. 3,14). Doamna învățătoare Ana Cotro ne-a trimis nestemate de primăvară din localitatea Avram Iancu, din paradisul unde primăvara, iarna și vara își dispută supremația, derutând și sfidând normalul! În rubrica săptămânală „Cu noi este Dumnezeu”, Alexandra ne prezintă versurile cântecului „Veniți creștini la rugăciune!” Elevii și dascălii Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” din Oradea luptă pentru cucerirea Everestului în derularea programului Eco-școală, pentru dobândirea Steagului Verde și a statutului de Eco-școală. Ei derulează cu rezultate excepționale concursul educativ „Clasa de aur”. Despre evenimentele din școlile comunei Drăgești ne-au scris: doamna director Șandra Florica Anca și doamna prof. Bologan Elena. Revelația zilei de 8 Martie au constituit-o elevii Școlii Primare Nr. 1 din Dicănești. Din tabăra partenerilor noștri fideli: Eurovacanța ne provoacă la un concurs cu premii, iar Papetăria MONA vine, în premieră, cu un set de cărți educative ce conțin fișe de lucru, caiete și marker pe bază de apă!
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 24 de pagini ale numărului aniversar 100! În cele 24 de pagini au încăput nu mai puțin de 112 poze.
Moise-Ovidiu DAN   

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:08 Ora de vară a Europei de Est