Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 98 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 98 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.
Numărul se deschide cu evenimentul de joi de la Liceul „Don Orione” - Conferința de încheiere a proiectului european „Euro-School...”

În pagina a II-a, avem Concurs cu premii, lansat de Eurovacanța. Răspunzând la o întrebare foarte simplă, puteți câștiga (oricine din familie: mama, tata, bunicul, bunica, fiul sau fiica) un pelerinaj gratuit cu Eurovacanța, duminică, 24 martie la Mormântul Părintelui Arsenie Boca, la Prislop. Tot în pagina a II-a avem reclama Băncii Transilvania... Luptă IMM.
Miercuri a fost inaugurat Dispeceratul pentru monitorizarea video a domeniului public; în pagina Universității Oradea Ședința de Senat de luni, 25 februarie (Raportul privind activitatea proprie în 2012); în pagina de Internet, distinsul profesor univ. dr. Ioan Dzițac ne supune atenției un subiect incitant: Inteligența artificială. Robotul, prietenul sau posibil dușman al omului? La Conferința de presă a I.S.J. Bihor s-a vorbit despre conflictul de orgolii, cerințe minime pentru organizarea concursurilor școlare neavizate de M.E.N. și I.S.J. și lichidarea structurii „Dimitrie Leonida”; la Rubrica juridică, dl notar Gârba Cornel ne aduce în atenție Căsătoria. Încheierea căsătoriei; Eurovacanța ne prezintă un model european de tabără pentru copii; în mijlocul revistei vă prezentăm fotoreportaje de la trei târguri de mărțișoare, organizate la Eco Școala „Avram Iancu”, la Grădinița Nr. 31 și la Era Shopping Park. La Era, târgul a fost organizat de grădinițele particulare „Trei Ursuleți”. În pagina Performanțe, vă facem cunoștință cu medaliații clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială Nr.16 din Oradea, elevii dnei profesor Veturia Nica și un caz special tot din aceeași clasă, cazul lui Ioan-Paul Șipoș, un elev talentat cu reale înclinații literare; Paul pregătește cel de-al treilea volum de poezii. În pagina de Promovare a imaginii, doamna profesor Dorina Szatmari de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” ne-a scris despre Ioana Dzițac și Cercul directorilor, iar ed. Jurcuțiu Florica și Sabău Diana Carmen, despre O experiență teatrală inedită. Elevii dnei profesor Aurelia Popovici au dăruit mărțișoare orădenilor în stația de tramvai; la rubrica săptămânală „Cu noi este Dumnezeu”, Alexandra ne prezintă versurile cântecului „Blândul Păstor”. În pagina de Proiecte ne-am oprit la proiectul Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, intitulat „Un mărțișor... pentru popor”, la proiectul Școlii Gimnaziale din Boiu, comuna Ciumeghiu, „Dragobetele – tradiție, obicei și sărbătoare pur românească” și Scrisoarea deschisă primită de la Școala Gimnazială „Nicolae Bogdan” din Vașcău, în care doamna director Liliana Laza mulțumește celor care și-au deschis sufletul și punga pentru a o ajuta pe Călina Iacob, o elevă premiantă a școlii, să se opereze în Germania. Prof. Barna Aniko de la Grădinița Nr. 31 ne-a scris despre Carnavalul tradițional la grupa maghiară. În pagina de Comunitate, un fotoreportaj realizat la reprezentanța Suzuki din Oradea, despre maistrul Dan Cozma - Omul care sfințește locul. La Papetăria „MONA” găsiți cadouri, felicitări și cărți cu poezii, toate dedicate Mamei.
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale nr. 98 al revistei „OviDan” (din 5 martie 2013); numărul de față cuprinde 58 de poze. Moise-Ovidiu DAN

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:16 Ora de vară a Europei de Est