Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Activitățile primăverii 2013 la Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș

Mamă, ziua să-ți fie mai senină ca infinitul!

Activitățile primăverii 2013 la Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș

Mama, această ființă minunată, a fost sărbătorită și la Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș printr-o serie de activități organizate de profesorii: Sandu Popa, Liliana Toderaș, Florica Matiu, Florina Lazău, Livia Lazău, Zorica Fora, Laura Păicuț.

Printre activitățile organizate s-au numărat: program de cântece și poezii dedicate mamei – organizat la Biserica Ortodoxă din Șuncuiuș (duminică, 3 martie 2013), serbări pentru mama, realizarea de desene și felicitări de Ziua mamei, prezentare PowerPoint despre legendele privind mărțișorul și Ziua mamei, expoziție de desene realizate de copii. Activitățile au fost realizate în perioada 1 – 8 martie 2013.
MAMA
Mama! Ce cuvânt înălțător! Primul nost’ cuvânt! Ce sentiment ne învăluie sufletul și ce chip sfânt ne apare în fața ochilor atunci când îl rostim!
Și pentru că este luna lui Mărțișor, ne amintim cu drag de Ziua mamei, o sărbătoare care ne vizează pe toți. Fiecare din noi a venit în lumea aceasta în urma hotărârii lui Dumnezeu și prin durerile nașterii unei mame. Deci, mama este ființa căreia îi suntem datori cu un respect profund, căreia îi mulțumim pentru faptul că ne-a adus pe lume și că alături de Dumnezeu a contribuit la existența noastră, dăruindu-ne cel mai frumos dar pe care îl puteam primi cu inima deschisă: viața. Cu ochii blânzi, mama este bucuria ce ne înconjoară, aceeași persoană în jurul căreia sunt strânse tainele copilăriei noastre, pentru că iubirea unei mame întrece adâncurile oceanului.
Un vechi proverb evreiesc spunea așa: ,,Dumnezeu nu a putut fi pretutindeni, așa că a creat mamele!” Cu alte cuvinte, Dumnezeu a așezat în inima mamelor acea calitate pe care doar El o poate avea, calitatea de a mângâia și de a aduce alinare celor mai acute suferințe..., pentru că femeile sunt înzestrate cu profunzimi sufletești nemărginite, au o inimă caldă și intuiesc totul din iubire. Au putere de a dărui, aducând lumină și bucurie. Sunt ființe plăpânde, dar cu suflet mare, plin de delicatețe și gingășie. Sunt asemeni florilor. Floarea bucură pe toți. Înflorește ca să aducă bucurie. Oferă frumusețea petalelor ei minunat colorate și parfumul ei. Se lasă ruptă ca să-ți facă bucurie, ca să-ți înfumusețeze casa și viața.
Așadar, le urăm un călduros „La mulți ani!” celor care ne-au învățat primul pas, prima vorbă, ne-au îngrijit, ne-au șters prima lacrimă, ne-au îmbrățișat la prima reușită, nu ne-au mustrat când am greșit, ci ne-au sfătuit, ne-au ocrotit, ne-au iubit și continuă să facă asta. Mamă, floare a primăverii, ziua să-ți fie mai senină ca infinitul!
Profesor Florina Lazău
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Activitățile primăverii 2013 la Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș.  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:58:46 Ora de vară a Europei de Est