Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 ianuarie 2025

Profesorii care nu vin la ore, în vizorul ministrului Educației
Voi iniția în următoarele săptămâni o analiză la nivelul sistemului, să văd cât de răspândită este această practică
Daniel David a anunțat, în cadrul unui interviu pentru Edupedu.ro, că va iniția „în următoarele săptămâni o analiză la nivelul sistemului” în privința profesorilor care nu se prezintă la ore. „În primul rând, aștept sesizări concrete, care, după ce au fost la nivel de director și la inspector, n-au fost soluționate”, a spus acesta.
Raluca Pantazi, Edupedu.ro: Problema, în final, se rezumă așa: Ministerul Educației plătește o parte dintre profesori pe fals în acte, condică semnată în fals, pe ore pe care ei nu le efectuează. Care este mecanismul pe care îl aveți în vedere, ca ministru, pentru a vă asigura că nu plătiți, ca angajator, o resursă umană care nu se prezintă la locul de muncă?
Daniel David: În primul rând, aștept sesizări concrete, care, după ce au fost la nivel de director și la inspector, n-au fost soluționate. Le aștept la nivel de minister. Eu am spus că nu toată lumea trebuie să se adreseze ministrului, dar, după ce ai parcurs acele etape și lucrurile nu au fost rezolvate, te adresezi la nivel de minister. Și, în același timp, voi iniția în următoarele săptămâni o analiză la nivelul sistemului, să văd cât de răspândită este această practică. Simplul fapt că faci această analiză începe să-i conștientizeze pe cei din sistem că ministerul ia foarte în serios acest lucru și se uită. Le stimulez, ca să spun așa, întoarcerea spre calea cea bună.
Raluca Pantazi, Edupedu.ro: În trecut erau inspecții ale directorilor din minister către școli.
Daniel David: Vom face acea analiză de sistem, inclusiv verificări, ca să spun așa, într-o variantă neanunțată.
Informații de context
În luna aprilie 2024, Ligia Deca, ministrul Educației la acea vreme, spunea că în cazurile în care profesorii lipsesc nemotivat de la ore ,,trebuie sesizat inspectoratul școlar și chiar ministerul ca să putem să luăm măsurile necesare”.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor

La Școala Gimnazială Nr. 2 Tășad

Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor

La începutul semestrului al II-lea an școlar 2012-2013, la Școala Gimnazială Nr.2 Tășad, reprezentată de către director prof. Șandra Florica Anca, a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bihor, comisar Ioana Indrieș și comisar șef Ungur Gheorghe de la Centrul Regional Oradea.

Această activitate face parte din Campania de prevenire a violenței în rândul tinerilor „Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor!”
Scopul campaniei îl reprezintă reducerea riscului de implicare a elevilor în acte de violență, iar activitățile vizează două paliere, respectiv informarea elevilor cu privire la consecințele unor acte de violență și modalitățile concrete de prevenire a acestora:
*Fii atent atunci când îți alegi prietenii. Evită compania celor agresivi, obraznici sau delincvenți.
*Nu te lăsa influențat de ceilalți, nu comite fapte ilegale. Analizează singur riscurile la care te expui, pe baza propriei experiențe.
*Atrage atenția prietenilor asupra consecințelor comiterii de infracțiuni.
Respinge propunerile de a participa la așa-zise „distracții”: consum de alcool sau droguri, distrugeri, violențe verbale și fizice.
*Nu încerca să rezolvi un conflict prin violență. Apelează la sprijinul celor care te pot ajuta: părinți, profesori, polițiști.
*A fi puternic nu înseamnă să fii violent și temut de cei din jur. Alege: școala, serviciul, banii, prietenii și familia pentru a-ți construi un viitor așa cum ți-l dorești. Lasă pentru cei slabi: violența, consumul de alcool și droguri, faptele ilegale și închisoarea.
„Cheia e la tine”
Vizionarea filmului educativ „Cheia e la tine” a captat atenția tuturor elevilor, filmul prezentând cazuri concrete ale unor tineri aflați în Penitenciarul pentru minori din Craiova și în Penitenciarul pentru femei Târgșor.
Siguranța în școlii este o prioritate!
(prof. Șandra Florica Anca)

Trimite email
luni, 3 februarie 2025, 21:54:15 Ora standard a Europei de Est