Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cercul cu directorii școlilor gimnaziale și grădinițelor din Oradea

Luni, la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”

Cercul cu directorii școlilor gimnaziale și grădinițelor din Oradea

Luni, 18 februarie 2013, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea a găzduit cercul cu directorii școlilor gimnaziale și grădinițelor din Oradea.

Din partea I.S.J. Bihor au participat: dl inspector general adjunct Nicolae Avram, președintele comisiei de mobilitate, dna inspector Onița Avram și dl inspector Alin Novac Iuhas.
Directorul școlii, dl prof. Gheorghe Troie, a ținut să le ofere colegilor o surpriză, în sensul că Raportul – sinteză privind activitatea Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” pe semestrul I al anului școlar 2012 - 2013 să fie prezentat de un elev reprezentativ al școlii; este vorba despre eleva Ioana Dzițac din clasa a VIII-a C.
Ioana a primit raportul redactat de către dl director, dar l-a modelat în stil personal printr-o interesantă prezentare PowerPoint, demonstrând bogate cunoștințe de informatică, certificate de nenumăratele diplome pe care le-a obținut la concursurile de specialitate. Obișnuită cu prezentările pe care le-a făcut la diferite simpozioane și conferințe, Ioana și-a condus elegant distinsul auditoriu spre a cunoaște realizările școlii, folosindu-se de poezia lui Lucian Blaga „Trei fețe”; mai întâi a prezentat aspecte legate de clasa pregătitoare (evidențiind punctele tari și punctele slabe), apoi cele mai importante activități extrașcolare desfășurate la cele două cicluri, primar și gimnazial, iar la final, măsuri gândite de conducerea școlii pentru siguranța elevilor și promovarea imaginii școlii.
Prestația Ioanei a fost urmată, în chip fericit, de un moment muzical realizat cu concursul a două eleve talentate din clasa a VII-a B: Ana-Maria Mihăieș, cu melodia „Dorul” și Oana Pereț, cu „România”.
Atmosfera fiind creată, domnii directori au purces la derularea activităților cuprinse pe agenda reuniunii.
Noi vom încheia însemnările cu o apreciere: după atâtea bucurii împărtășite, Ioana urmează să-și ia zborul spre alte zări. O regretăm și o felicităm pentru toate calitățile sale excepționale. Suntem convinși că oriunde va ajunge, va fi elevul model, implicat și dăruit, care va face cinste școlii.
Ioana și-a încheiat astfel prezentarea: „Eu și colegii mei de generație, asemeni altor generații, vom pleca. Eu nu voi uita că drumul carierei mele începe cu ceea ce am învățat aici, la Școala „Nicolae Bălcescu”. Atunci când, peste ani și ani, în ton cu poezia lui Blaga, voi spune: „Iubirea și jocul meu e-nțelepciunea!”, un zâmbet de dulce aducere aminte voi avea pentru Școala „Nicolae Bălcescu” și profesorii ei”.
Mulțumim, Ioana! Prof. Dorina Szatmari

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:32:01 Ora de vară a Europei de Est