Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Înmânarea premiilor la „Eurojunior” și „English – My Love”

Joi, la C.N. „Iosif Vulcan”

Înmânarea premiilor la „Eurojunior” și „English – My Love”

Joi, 7 februarie 2013, în Cabinetul de documentare și informare al Colegiului Național „Iosif Vulcan” din Oradea, au fost înmânate premiile la concursurile naționale „Eurojunior” și „English – My Love”.

Premiile au fost înmânate câștigătorilor de către doamna profesor Rodica Meza, în calitate de responsabil pe școală cu aceste concursuri naționale.
„După frumoasele rezultate obținute la sesiunea din luna mai 2012, astăzi (joi – n.n.) suntem în măsură să-i premiem pe câștigătorii ediție din noiembrie 2012 a concursurilor naționale „Eurojunior” și „English – My Love”.
Þin să precizez că la ediția din noiembrie 2012, la nivelul școlii noastre, au participat 147 de elevi, dintre care trei au obținut medalie de argint, iar  28, mențiuni”, a spus coordonatorul concursurilor.
Cei trei elevi care au obținut câte o medalie de argint la concursul „Eurojunior” sunt: Coș Alexie, Net Ianis și Pantea David (cu 102 puncte fiecare), elevi în clasa I D, îndrumați de dl prof. Ionuț Andrei.
„Alți 19 elevi din clasa dlui învățător au obținut câte o mențiune – diplomă (pentru cele 96, respectiv 92 de puncte realizate). Cu cei 22 de premianți la acest concurs, cred că domnul Ionuț Andrei a stabilit un record pe școală în istoria acestui concurs național”, a ținut să sublinieze dna prof. Rodica Meza.
Cei 19 câștigători sunt: Boca Horațiu, Bonaci Iacob Georgiana, Buștean Ioana, Chindlea Bianca, Constantin Iasmina, Dana Maria, David Mark, Gavriluț Alexandru, Indrieș Sofia, Laza Carina, Lazăr Andrei, Maier Cristian, Matica George, Noje Carina, Perț Oana, Sabău Vlad, Ștefan Darius, Tăut Armin și Torje Luca.
Din clasa a III-a A, au obținut câte o mențiune – diplomă (cu 92 de puncte): Morcovescu Antonia și Bereanu Ralph, îndrumați de dna prof. dr. Maria Donca.
Din clasele a VII-a B și C, la concursul „English – My Love”, au obținut câte o mențiune – diplomă (cu 92 de puncte): Funar Artemis, Orboi Răzvan și Soboni Cosmin – elevii drei prof. Roxana Indrei.
Din clasa a VIII-a A, tot cu câte 92 de puncte, au obținut câte o mențiune – diplomă, patru elevi: Ilisie Roberta, Lucaciu Alex, Mudura David și Pontoș Andreea, elevii dnei prof. Ganea Daniela.
„Cu cele trei medalii de argint și 28 de mențiuni, colegiul nostru a cucerit la ediția din noiembrie 2012, premiul al II-lea și cupa pe județ”, a conchis dna prof. Rodica Meza. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Înmânarea premiilor la „Eurojunior” și „English – My Love”. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:19 Ora de vară a Europei de Est