Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Concurs literar-artistic la Liceul Tehnologic „Horea” din Marghita

În parteneriat cu biblioteca școlii

Concurs literar-artistic la Liceul Tehnologic „Horea” din Marghita

Elevii Liceului Tehnologic „Horea” din Marghita au demonstrat încă o dată faptul că doresc să se autoperfecționeze, participând la concursul intitulat „Bibliofil”.

Evenimentul derulat în 28 ianuarie 2013, face parte dintr-o serie de activități cuprinse în proiectul „Re-vers”, conceput ca o colaborare dintre biblioteca școlii, reprezentată de doamna Prahanca Mărioara și doamna Oros Alina, profesor de limba și literatura română.
Scopul activității a fost acela de a încuraja spiritul competitiv al elevilor, printr-un concurs la nivel de școală, care, în timp, se dorește să se transforme într-o competiție locală, județeană sau chiar națională. Activitatea a fost construită din câteva momente principale. Domnul director Timar Iulius Radu a fost propus pentru a inaugura seria de probe ale concursului, susținând cu căldură inițiativa profesorilor și elevilor. Doamna bibliotecar a discutat cu elevii necesitatea lecturii în mileniul trei, evidențiind ideea că este util să citim cel puțin pentru a ne informa, deși, prin inițierea cercului de lectură al liceului, s-a dovedit că aceasta câștigă tot mai mult teren. Cele trei probe au vizat verificarea cunoștințelor din proză și poezie, dar și testarea aptitudinilor creative.
După munca asiduă, elevii s-au clasificat astfel: Locul I - Janoșteak Janka (clasa a IX-a B) și Chioran Adina (clasa a X-a F); Locul II - Bardi Aida (clasa a IX-a B), Vancea Anamaria (clasa a IX-a B) și Maior Roxana (clasa a IX-a A), Socaciu Andrei (clasa a X-a F) și Zglibuț Andrei (clasa a X-a D); Locul III: Suiugan Lucian (clasa a IX-a C), Husti Mădălina (clasa a IX-a B), Canalaș Denisa (clasa a IX-a A) și Chiș Andreea (clasa a X-a F). Premiile câștigătorilor au constat în cărți și diplome, dar și într-un material informativ intitulat „Drepturile imprescriptibile ale cititorului”.
La finalul activității s-a avut în vedere sondarea opiniei elevilor printr-un chestionar succint, în legătură cu temele de lectură preferate. S-a hotărât în unanimitate ca activitatea să aibe continuitate, având în vedere plăcerea cu care toți participanții au întâmpinat evenimentul. (Alina Capota)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concurs literar-artistic la Liceul Tehnologic „Horea” din Marghita.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:31:04 Ora de vară a Europei de Est