Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Cea de-a șaptea ediție a Zilei Voluntarului Caritas

Invitat special – Paula Seling

Cea de-a șaptea ediție a Zilei Voluntarului Caritas

Sala festivă a Liceului Greco Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea a găzduit joi, 24 ianuarie 2013, cea de-a șaptea ediție a Zilei Voluntarului Caritas, fiind premiați cei mai activi voluntari ai Asociației Caritas Eparhial Oradea în anul 2012.

La eveniment au participat, alături de voluntari și invitații lor, PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, doamna deputat Florica Cherecheș și Adina Pătroc din partea ASCO.
Prin această premiere am urmărit recunoașterea publică a meritelor celor mai activi voluntari. În anul 2012 din cei 231 de voluntari aflați în baza noastră de date, 198 au fost voluntari activi totalizând un număr de 5.268 ore prestate în serviciul aproapelui.
Au fost acordate 13 premii pe activități și programe, 7 premii speciale și premiul „Voluntarul anului 2012” după cum urmează:
Premiul CANTINA SOCIALĂ
În anul 2012 voluntarii au desfășurat în bucătăria cantinei și în sala de mese 2206 ore de voluntariat.
Premiul s-a acordat: Echipei de voluntari 2012ț
Premiul pentru CENTRUL DE ZI ,,GABRIELE”
În anul 2012 voluntarii au desfășurat în centru 258 de ore de voluntariat. Le mulțumim.
Premiul s-a acordat: Echipei de voluntari 2012.
Premiul DUȘURI SOCIALE
Pentru voluntarii au prestat 253 de ore de voluntariat. Le mulțumim.
Premiul s-a acordat: Echipei de voluntari 2012.
Premiul BUNUL SAMARITEAN
Pentru dăruirea și grija cu care se implică în această activitate, premiul s-a acordat voluntarei Viorica Florea.
Premiul PRIETENI PENTRU UN ZÂMBET
Pentru zâmbetele aduse pe chipul copiilor și implicare constantă în activitate, premiul s-a acordat voluntarului Laura Pușcaș.
Premiul COLECTA DE PAȘTI
Pentru deosebita implicare în strângerea de alimente pentru familiile aflate în dificultate, premiul s-a acordat voluntarului Ioan Bodea.
Premiul COLECTA DE CRĂCIUN
Pentru deosebita implicare în strângerea de alimente pentru familiile aflate în dificultate, premiul s-a acordat voluntarei Cornelia Vesea.
Premiul CAMPANIA 2%
Pentru cel mai mare număr de plicuri distribuite în 2012, premiul s-a acordat voluntarei Georgiana Magda.
Premiul pentru PROMOVAREA VOLUNTARIATULUI
Pentru promovare, coordonare și implicare, premiul s-a acordat voluntarei Consuela Iencea.
Premiul STRÂNGEREA DE FONDURI
Pentru diversitatea activităților de strângere de fonduri în care s-a implicat, premiul s-a acordat voluntarei Mariana Man.
Premiul pentru DISPONIBILITATE
Pentru promptitudinea cu care răspunde solicitărilor asociației, premiul s-a acordat voluntarilor Dariu Comes și Petru Mărtinaș.
Premiul pentru CEL MAI ACTIV VOLUNTAR
Pentru numărul de ore și disponibilitatea cu care s-a implicat, premiul s-a acordat voluntarei Iuliana Dejeu.
Premii SPECIALE
Premiile speciale s-a acordat următorilor voluntari:
Ioana Haniș: pentru dăruirea și grija cu care s-a implicat în activități;
Sora Veronica Demeter: pentru numărul mare de ore realizate în programul Bunul Samaritean;
Mihaela Pantea: pentru consecvența cu care s-a implicat în programul Bunul Samaritean;
Dr. Ligia Pop: pentru sprijinul acordat asociației;
Ligia Negrean: pentru dăruirea și grija cu care s-a implicat în activități;
Surorilor Franciscane Misionare ale lui Cristos: Gabriela, Kascia, și Marianagela: pentru implicarea în activitățile Centrului Social;
Adina Pătroc: pentru direcționarea voluntarilor spre asociație.
Premiul VOLUNTARUL ANULUI 2012
Pentru timpul, disponibilitatea, diversitatea activităților, numărul de ore prestate și calitatea serviciilor oferite.
Premiul Voluntarul anului 2012 s-a acordat voluntarei Georgeta Finna.
Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susținute de: Cvartetul de coarde SAGITTARIUS, format din artiștii: Eva Costin, Beata Bozsodi, Vasile Vulturar și Teodorian Popa; de copiii care frecventează Centrul de Zi „Gabriele”, îndrumați de voluntara Larisa But: Monika Gabriela Varga, Anabela Rebeca Covaci, Gabriela Kallai, David Varga și Jozsef Daniel Varga; de de trupa de dans: „All Access Entertainment”: Raluca Gale, Alex Mureșan, Bogdan Opriș, Larisa Criste, Vlad Pop; de elevii Crista Stan și Olimpiu Man.
Evenimentul s-a încheiat cu un concert susținut de invitatul special - PAULA SELING.
(pr. Olimpiu Todorean – președinte)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cea de-a șaptea ediție a Zilei Voluntarului Caritas. 

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:35:10 Ora standard a Europei de Est