Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 93 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 93 al revistei „OviDan”

Marți (22 ianuarie 2013), a apărut nr. 93 al revistei „OviDan”. Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.

Numărul se deschide cu „Ziua școlii” la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea, sărbătorită marți, 15 ianuarie, în și de ziua patronului spiritual.
În pagina a II-a, am publicat două știri, de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”: Inițierea copiilor în arta Origami (elevii clasei I F - înv. prof. Simona Lascu), iar cea de-a doua știre e de la Papetăria „MONA”: Marea lichidare! Miercuri, dl primar Ilie Bolojan a declarat presei: „Vom reconstrui din temelii piața din Rogerius” (transformând-o într-un complex comercial, în cadrul unui proiect de cooperare transfrontalieră). În pagina Universitaria: despre conferința „Dependența de jocurile de noroc – compulsive și patologice”, susținută de lect. univ. dr. Camelia Dindelegan la Universitatea Creștină Partium; și despre conferința „Bucuria vieții”, susținută de Pr. Iustin Miron, starețul Mănăstirii Oașa și Pr. Pantelimon Șușnea, pictor iconar, de la aceeași mănăstire. În pagina Internet, distinsul profesor Ioan Dzițac ne propune subiectul „Biblia, primul exemplu de hipertext”. Pătrunși de genialitatea Poetului, elevii și profesorii de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” l-au sărbătorit joi pe Mihai Eminescu cu drag și dor. În rubrica juridică, dl notar Cornel Gârba ne explică în ce condiții se produce încetarea tutelei. Partenerii noștri de la Eurovacanța ne propun pentru sezonul estival „Tabăra Alexandra (din Grecia) – un model european de tabără pentru copii”, am citat-o pe Alina Giurgiu. La Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, Eminescu a avut parte de un proiect educațional, intitulat „Eminescu prin ochi de copil”. Opt firme de exercițiu de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” au organizat un târg de lansare în cadrul colegiului. Tot la „Traian Vuia”, joi și vineri, a avut loc reuniunea reprezentanților a șase școli cu profil tehnic din țară (din Oradea, Târgoviște, Galați, Tulcea, Constanța și Iași), în cadrul proiectului „Parteneriat pentru calitate. Îmbunătățirea calității educației și formării profesionale prin rețele parteneriale”. La Casa de Cultură „Miron Pompiliu” din Ștei a avut loc Magia Crăciunului. Sub semnul Luceafărului, Aduceri-aminte... despre Eminescu la Colegiul Național „Iosif Vulcan”, la clasele a IV-a C și D, înv. prof. Cătălin Lazar și Lavinia Sabău. Elevii clasei a III-a B și dna înv. prof. Maria Duma, de la același colegiu, ne-au prezentat Cărticica de Crăciun. În rubrica săptămânală „Cu noi este Dumnezeu”, Alexandra ne aduce în atenție două cântecele „Ridica-voi ochii mei”, „Nădejdea mea” și versetul de aur. În pagina de Promovarea imaginii, la această ediție, avem clasa pregătitoare de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” (înv. prof. Ioana Chișiu) și două grupe de la Grădinița nr. 45 –„Ion Creangă” din Oradea (grupa mijlocie A – ed. Floare Bernad și grupa mare A –ed. Mariana Niulaș). În spiritul datinilor și al Crăciunului, la Ciumeghiu, Ghiorac și Boiu, s-au desfășurat manifestări în întâmpinarea Nașterii Pruncului Sfânt, așa după cum aflăm din articolul semnat de consilierul educativ, prof. Mihaela Cuibuș.
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale nr. 93 al revistei „OviDan”; numărul conține nu mai puțin de 54 de poze.
Moise-Ovidiu DAN

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:24 Ora de vară a Europei de Est