Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Magia Crăciunului la „Miron Pompiliu” Ștei

În parteneriat cu Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură

Magia Crăciunului la „Miron Pompiliu” Ștei

În cadrul Casei de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei , marți, 18 decembrie 2012, s-a desfășurat o nouă ediție a spectacolul „Magia Crăciunului”.

Programul a fost organizat de Școala Gimnazială „Miron Pompiliu”, în parteneriat cu Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură Ștei, fiind parte a proiectului anual „Sărbători creștine, popasuri duhovnicești”.
Cu răbdare, responsabilitate, multă muncă și profesionalism, învătătorii și profesorii școlii au pregătit și coordonat  elevii mai mari și mai mici într-un superb program de cântece și colinde, scenete, dansuri și multă voie bună.
La ora adevărului, sala Casei de Cultură s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulțimea de părinți, bunici, frați și surori.
În deschiderea programului, învățătorii (costumați în robe) au interpretat colinde minunate, din suflet pentru suflet, în aplauzele fierbinți ale spectatorilor.
Spectacolul a fost prezentat de elevii Simona Sim (din clasa a VIII-a C) și Răzvan Fericean (din a VI-a C), alături de dl prof. Cristian Bunta.
Structurat în trei părți, programul a avut și un preambul, ca în povești. Magia Crăciunului nu putea începe decât cu formula „A fost odată” … o lume feerică, o lume de basm, o lume în care inimile copiilor erau pline de bucurie; printre ei, personajul din povestea „Fetița cu chibrituri” a prins viață în rolul interpret de Ana din a VI-a B.
Momentul magic, plin de bucurie, suspans și emoție l-a constituit sosirea lui Moș Crăciun, ajutat și însoțit de un „ren” și un „elf”.
În aplauzele generale, Moșul a urcat pe scenă, a dialogat cu copiii și a urmărit programul micuților.
În prima parte și-au dat concursul elevii clasei pregătitoare B, elevii claselor I A și B, a II-a A și B, a III-a A, B și C, respectiv a IV-a A (coordonați de învățătorii: Livia Igna, Alina Todor, Delia Mledea, Codruța Bogdan, Mirela Mateș, Adriana Fericean, Elena Gabor și Traian Petrișor.
În partea a doua, au urcat pe scenă școlarii clasei pregătitoare A și elevii claselor I C, D și E, a II-a A, C și D, respectiv a IV-a B și C (coordonați de învățătorii: Romulus Fâșie, Andreea Mihuța, Florina Creț, Simona Sabău, Cristian Bunta, Adriana Colda, Sanda Domocoș, Liana Moza și Florina Trip), iar în partea a treia a spectacolului, scena a fost monopolizată de gimnaziști, elevii claselor V-VIII, care au prezentat colinde în limba engleză (îndrumați de prof. Angela Vlas și prof. Anca Golița), sceneta „Nașterea Domnului”, prezentată de membrii cercului de teatru junior al școlii,  coordonați de profesorii de limba română (Simona Pantea, Adelina Mangra și Ioana Blaj) și alte minunate colinde, pregătite de profesorii de religie (Bogdan Baciu și George Drăgan).
Fiecare parte a spectacolului a fost presarată cu momente umoristice, cu alte cântece adecvate momentului și cu imagini de poveste.
La final, protagoniștii spectacolului, elevii-artiști și cadrele didactice, au primit felicitări din partea distinșilor invitați (dl primar Iulian Balaj și dl viceprimar Marius Cioară) și a doamnei director, prof. Georgeta Mușet. De asemenea, au fost adresate mulțumiri părinților și urări dragi tuturor celor care au adus pe scenă Magia Crăciunului.
La rândul său, Moșul cel bun și darnic a bucurat toți copiii cu darurile sale.
Pe această cale, echipa de proiect și organizatorii: prof. Georgeta Mușet - director, prof. Angela Vlaș – director adjunct, prof. Sanda Merce – consilier educativ, prof. Andreea Dumbravă, inst. Ileana Tomescu și prof. documentarist Gabriel Vancea, urează tuturor ca Magia Crăciunului să vă picure în suflete bunăstare și sfințenie, sănătate și prosperitate în 2013, împreună cu tradiționalul La mulți ani! (Ileana Tomescu)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:34 Ora de vară a Europei de Est