Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Vlad Crosman este nominalizat la Premiul în arte

Vlad Crosman – „ambasadorul” nostru la Versailles

Vlad Crosman este nominalizat la Premiul în arte

Liga studenților români din străinătate va organiza, marți, 8 ianuarie 2013, de la ora 17.30, la Palatul Parlamentului din București, Gala de premiere a studenților români cu rezultate deosebite în străinătate.

Artistul orădean Vlad Crosman, care în prezent își desăvârșește studiile la Centrul de Muzică Baroc din Versailles (Franța), este nominalizat la Premiul în arte. Mai mult, marți, Vlad va avea onoarea de a deschide gala, interpretând Imnul de Stat al României.
Trei oratorii sacre la Capela Regală din Versailles
Aflat pentru desăvârșirea studiilor la Centrul de Muzică Baroc de la Versailles, Vlad se remarcă prin seriozitate, conștiinciozitate, muncă asiduă și talent, desfășurând și o bogată activitate artistică. Împreună cu Centrul de Muzică Baroc din Versailles, a prezentat Trei oratorii sacre de Charpantier, la Capela Regală din Versailles: Opera Avignon, Angers; cu Les talens lyriques, sub conducerea lui Christophe Rousset - opera Renaud de Sacchini - la Arsenal Metz, Opera Regala Versailles. 
Apoi, împreună cu Orpeheus Vokalensemble din Germania și SWR Sinfonieorchester Freiburg, a participat la producția operei „La straniera”, de Vincenzo Bellini, la Baden-Baden Festspielhaus, cu Edita Gruberova în rolul principal. Aceste evenimente s-au întâmplat în noiembrie 2012.
Concert de colinde și Pastorala de Crăciun
În luna decembrie, Vlad Crosman a cântat în cadrul Concertului de colinde - eveniment caritabil organizat de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale și Ambasada României la Paris; concertul a fost susținut la Sala Bizantină a Palatului Behague. 
Și tot în decembrie, Vlad a cântat în Pastorala de Crăciun, de Charpantier, împreună cu Centrul de Muzică Baroc, la Capela Regală din Versailles. 
Noi lansări și proiecte
Tot în planul realizărilor sale artistice să mai notăm cele două lansări discografice recente: opera Hercule mourant, de Antoine Dauvergne, producție a Centrului de Muzică Baroc din Versailles și „Les talens lyriques” - dirijor, Christophe Rousset, precum și un CD, cu cântece de Crăciun, cu Ochsenhausen Landesakademie Germania, dirijor, Michael Albert.
Pentru lunile februarie și aprilie 2013, Vlad are în vedere două proiecte importante: la Galeria Bătăliilor din cadrul Castelului de la Versailles, Vlad va avea rolul titular în opera franceză Tancrède”, de André Campra, împreună cu Centrul de Muzică Baroc, sub conducerea lui Olivier Schneebeli, în luna februarie, iar în aprilie, la Gent și Dortmund, „La selva morale”, de Claudio Monteverdi, împreună cu renumitul Ansamblu „Arpeggiata”, sub conducerea Christinei Pluhar.
Aceste vești aflate de la și despre „ambasadorul” nostru european, Vlad Crosman, nu pot decât să ne bucure la început de an, 2013! (Ovidiu DAN)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:53 Ora de vară a Europei de Est