Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Balul bobocilor de la Gr. Șc. Sanitar „Vasile Voiculescu”

Joi seara, la No Problem

Balul bobocilor de la Gr. Șc. Sanitar „Vasile Voiculescu”

Astă-seară (joi, 24 ianuarie 2008), Consiliul elevilor de la Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu” a organizat sărbătoarea bobocilor sanitari. Din toamnă, bobocii au evoluat foarte mult, după cum a remarcat și Mihai Baneș, prezentatorul evenimentului. În primul rând, nu mai erau emoționați și crispați, stângaci și timizi. Titlurile de Miss și Mister boboc au fost cucerite de Diana Rob și Sorin Popa.

 “Examen final”
Ca la orice manifestare, unii ies în față, fiind cunoscuți ca protagoniști principali, concurenți, actori și artiști, dar mulți alții rămân anonimi, cei care de fapt au făcut posibilă acțiunea, care au muncit zeci de ore la repetiții pentru câteva minute de reprezentație pe scenă. Alături de Carmen Raluca Penzeș, președintele Consiliului elevilor, au trudit pentru reușita balului: Csabi Bărbuleț, Diana Pașca, Mihaela Letea, Loredana Pașca, Lucian Popa, Adina Pogan, Daniel Bodea, Bogdan Ivan și Gilda Mureșan, îndrumați de profesorii diriginți și prof. Daniela Lascău, director adjunct al liceului, coordonator al tuturor manifestărilor de tineret din școală. Pe boboci i-ați văzut cu câtă nonșalanță au evoluat, ca niște “absolvenți”, vorba lui Mihai , fără trac, cu eleganță și stil; se simte experiența câștigată la repetiții, iar artiștii, ca artiștii și vedetele! Printre ei, Lakatos Sabrina și Roland Tibi, într-un număr de dans țigănesc bine primit de public, băieții din a XII-a D (unu și unu) au prezentat diferite tipuri de ținute, trupa de teatru a clasei a X-a A ni l-au redat pe nenea Iancu, așa după cum îl știm, cu înțelepciune și umor, ironie fină și mult talent în a-și creiona personajele și a le pune în situații comice în care își dau arama pe față, dând ocazie spectatorilor să se amuze de prostia și incultura lor, dar și de ridicolul situației în care sunt puși. De această dată, eminenții școleri și-au dat “Examen(ul) final” în fața părinților. Și ca tacâmul să fie complet, nu se putea bal fără “No sens” (trupa de succes a sanitarilor), care de cinci anișori încântă mereu la orice reuniune, mereu proaspeți, cu achiziții de ultimă oră. Veteranii și fondatorii sunt acum studenți, dar nu au putut uita de unde au plecat și s-au întors la bază simțindu-se bine acasă, printre boboci. Artiștilor școlii li s-au alăturat campionii mai mari și mai mici ai lui Darius Domocoș (trupele Bizar și Ritm-Mic), precum și dansatorii (instructori) Florin Culda-Raluca Gale, de la clubul “Stephany”, cu două reprize de dans sportiv.
Probe pașnice și boboci inspirați
Mihai Baneș e mare meseriaș în prezentări de spectacole, de aceea îl preferă conducerea liceului și organizatorii manifestării, fiind nelipsit de la balurile sanitarilor. Cu experiență și talent, rezolvă orice situație, insuflă încredere și dă siguranță celor aflați în cazuri disperate. Pe boboci i-a stimulat mereu și le-a spulberat orice urmă de emoție fie că s-au aflat în fața unor probe practice, precum cea cu polonicul și tigaia fie că s-au confruntat cu proba de cultură generală care de obicei îi stresează pe toți concurenții.
Diana și Sorin – Miss și Mister boboc
Sărbătoriții serii s-au distrat, iar unii, mai norocoși și mai inspirați, au și câștigat. Pe podiumul de premiere au ajuns după o confruntare sută la sută sportivă și amicală, fără ranchiună și ură de “clasă”, Diana Rob și Sorin Popa, fiind încoronați regina și regele balului, pe treapta a doua au urcat Adela Mariș și Andrei Pop, iar pe următoarea, Szasz Anett și Mihai Bărbulescu.
Balul a plăcut, iar distracția a continuat pe ringul atât de îndrăgit de toți liceenii orădeni. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  Balul bobocilor de la Gr. Șc. Sanitar „Vasile Voiculescu”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:23 Ora de vară a Europei de Est