Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Deschide-ți sufletul, creștine!

Duminică, o nouă acțiune caritabilă la Nucet

Deschide-ți sufletul, creștine!

Duminică, 16 decembrie 2012, pe o scenă frumos împodobită cu o mulțime de beculețe multicolore, cu brăduți împodobiți, s-a desfășurat la Casa de Cultură „Ion Davideanu” din Nucet, un minunat spectacol caritabil, susținut de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Nucet.

Se știe că Dumnezeu ocrotește și iubește pe omul milostiv și iubitor de semeni. Este o tradiție ca acești elevi împreună cu dascălii lor să participe la acțiuni caritabile.
În rafturile memoriei rămân amintirile alese, iar după acest spectacol, zestrea sufletului nostru s-a îmbogățit cu multe îndemnuri la fapte bune. Tot spectacolul a durat 3 ore în care, în fața unei săli pline, minunații artiști și-au etalat măiestria.
Colindul de Crăciun e o datină adânc înrădăcinată pe pământul binecuvântat al patriei pe care ni l-au lăsat moștenire și în pază străbunii. Colinda izvorăște din marile adâncimi ale sufletului omenesc, din neliniști, din căutări și frământări, din pasiuni și sentimente înalte. Tradiția e dansul străbunilor, este un mod de a trăi și a concepe lumea în chipul cel mai ideal și pur al vieții noastre.
Pe scenă s-au perindat grupuri de elevi care au prezentat cele mai frumoase colinde românești. Este o datorie sfântă să-i facem părtași pe cei mai tineri, pe cei ce vin după noi, de bunurile sufletești moștenite din vechime, să le predăm lor ca pe o zestre de mare preț. Iar zestre mai de preț nu e alta ca averea de cuget și simțire închisă și păstrată cu grija sfântă de-a lungul veacurilor, în adâncul sufletului românesc și creștinesc al moșilor și strămoșilor noștri, sunt colindele noastre.
Școala și dascălii ei trebuie să audă venind viitorul ca pe o revărsare îndepărtată, iar ei și elevii lor trebuie să se pregătească să-l primească. Considerăm că acest lucru s-a urmărit prin diversitatea momentelor artistice prezentate pe scenă.
Glasurile gingașe și curate ale copiilor de pe această scenă au străbătut cerul și pământul în dorința lor de a aduce bucuria în sufletele copiilor necăjiți. Multumim tuturor acelora care ne-au fost alături: Asociația „Episcop Nicolae Popoviciu” Băița-sat, S.C.Vutan Instalații SRL Rieni, domnului primar, viceprimar, consilieri locali și alți invitați. Mulțumim, de asemenea, dlui prof. documentarist Alexandru Octavian Klein și dnei director prof. Mirela Meza pentru că au făcut posibil organizarea evenimentului, precum și CRP –ului, fam.Toader Eugen pentru sprijinul acordat. (Mihaela Benchiș)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 20:41:07 Ora de vară a Europei de Est