Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Preșcolarii s-au întâlnit cu Moș Crăciun la Primăria Oșorhei

Vineri, două evenimente la Primăria Oșorhei

Preșcolarii s-au întâlnit cu Moș Crăciun la Primăria Oșorhei

Și în acest an, preșcolarii comunei Oșorhei au fost cei mai răsfățați copii. Până să le lase Moș Crăciun darurile acasă, sub bradul de Crăciun, Moșul cel darnic și bun s-a întâlnit oficial cu preșcolarii la Primăria Oșorhei, vineri (21 decembrie 2012).

De această dată, Moș Crăciun a sosit la primărie cu microbuzul școlar, fiind întâmpinat, după obicei, de dl primar Ioan Pop. De ani buni, Moșul împarte daruri preșcolarilor din comuna Oșorhei, mai întâi în părculețul din fața primăriei, într-un loc anume, special amenajat pentru acest eveniment.
Organizați pe grupe și pe grădinițe, preșcolarii însoțiți de doamnele educatoare, i-au spus poezii și i-au cântat, iar cei mai curajoși au ținut să ajungă neapărat și în brațele sale. După momentul artistic prezentat, directorul școlii coordonatoare, doamna profesor Adriana Indrie și doamnele educatoare (Maria Brata și Monica Puiu; Mariana Bot, Edit Câmpan, Csadi Irina și Minodora Șipoș – de la Grădinița Oșorhei, Nagy Ligia -  de la Grădinița Alparea, Florița Durgheu – de la Grădinița Fughiu, Mirela Gabor – de la Grădinița Cheriu și Ramona Mocanu – de la Grădinița Felcheriu) i-au dat o mână de ajutor Moșului la împărțirea darurilor. În mod civilizat, ordonat, pe grădinițe, preșcolarii au primit pachetele, după care s-au pozat cu Moș Crăciun și cu doamna educatoare...
Cu colindul la Primăria Oșorhei
La scurt timp după plecarea lui Moș Crăciun, la Primăria Oșorhei, au sosit colindătorii. Dl primar Ioan Pop, dl viceprimar Ioan Gligor și consilierii locali i-au primit în părculețul din fața sălii de consiliu. Membrii grupului vocal al Școlii Gimnaziale din Oșorhei, dar și alți artiști care ne-au încântat joi la serbarea de Crăciun, au colindat aleșii Primăriei ca să le meargă bine tot anul, dar și la anul și întreg mandatul, pentru ca toți să o ducă mai bine. Este cunoscută și recunoscută deschiderea deosebită pe care o manifestă de ani și ani conducerea primăriei, dl primar Ioan Pop și dl viceprimar Ioan Gligor, față de școlile și grădinițele comunei, învățământul constituind o prioritate pentru gospodarii din fruntea Primăriei Oșorhei.
Colindele au fost bine primite, iar colindătorii, răsplătiți cu dulciuri.
„Ne-am bucurat și în acest an de sosirea lui Moș Crăciun, iar acum de colindele școlarilor noștri. E un semn bun! Sperăm ca și în noul mandat, să reușim să ne ridicăm cu toții la nivelul așteptărilor celor care ne-au acordat votul pentru încă patru ani în fruntea primăriei.
Urăm tuturor cetățenilor comunei Oșorhei Crăciun fericit și un an mai bun”, ne-a declarat dl primar Ioan Pop. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (57 de poze), accesați Galeria foto: Preșcolarii s-au întâlnit cu Moș Crăciun la Primăria Oșorhei.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 20:55:42 Ora de vară a Europei de Est