Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Corina Chiriac, prezentă la Gala Premiilor Muzicale Vivere

Vivere Stars Music Awards

Corina Chiriac, prezentă la Gala Premiilor Muzicale Vivere

Gala Premiilor Muzicale Vivere, „Vivere Stars Music Awards” a fost găzduită de Hotel President din Băile Felix.

Într-o atmosferă specifică Grupului Vivere, invitații au sosit pe rând așteptând cu multă nerăbdare începerea evenimentului, mai ales că nici în acest an, gala nu a fost lipsită de momente imprevizibile. Datorită condițiilor meteo nefavorabile (trenul a avut o întârziere de 4 ore), invitații speciali, Corina Chiriac, Mihai Alexandru și 1Q Sapro nu au reușit să ajungă la conferința de presă, dar asta a dat savoare serii constituind tema pe baza căreia s-a glumit pe parcursul evenimentului. Cu un intro electrizant oferit de Sinton (sunet, lumini, laser), seara a debutat cu apariția pe scenă a grupului Vivere Junior, micile vedete ale Asociației Vivere. Grupul a constituit deliciul serii, vârsta fragedă a componenților (3-8 ani), inocența și curajul cu care au abordat cele doua piese au adus Juniorilor aplauze pe măsură și Diploma „VIVERE-NEW GENERATION”. A urmat acordarea diplomelor CRISTAL VOICE, SILVER VOICE, GOLDEN VOICE și STAR VIVERE. Copiii au cântat și încântat publicul cu evoluția lor artistică, s-a glumit, s-au rememorat evenimentele muzicale din acest an și s-au făcut planuri de viitor. Eliza Vargics și Ioana Ardelean au interpretat piesele compuse de Mihai Alexandru pe textele Marinei Almășan, piese incluse pe albumul „13”, editat de Roton, Gia &Mario au încântat publicul cu piesa „Știu ce vreau”, ei fiind și coprezentatori. Horia, Amalia și Carla au demonstrat de ce sunt Golden Star, Alissa și Luana au încântat cu piesele lor, Alissa fiind susținută din public chiar de bunicul său, nimeni altul decât emeritul antrenor Emeric Ienei. Alexandra, Sergiu, Andreea și Larisa s-au străduit să cânte cât mai bine, Patricia, Miruna și Niko au arătat că distanța nu e o problemă atunci când îți dorești ceva cu adevărat și că de la Cluj-Napoca la Oradea nu-i decât un pas. Emoționată, fericită, Starul Vivere din acest an, Ioana Ardelean, a stârnit ropote de aplauze și aprecieri. Surpriza serii, Ovidiu Lazăr, a cântat așa cum numai el știe să o facă. Seara a continuat cu recitalurile invitaților speciali. 1Q Sapro a încins atmosfera fiind de departe pe placul copiilor, dar și al părinților, iar Mihai Alexandru a demonstrat că nu este doar un compozitor talentat. Desigur, cel mai așteptat moment a fost cel al apariției pe scenă a doamnei Corina Chiriac. În aplauzele tuturor, copii, părinți și invitați, legenda muzicii ușoare românești și vedeta canalului Național TV a încântat publicul cu slagărele binecunoscute. S-a dansat și fredonat cele mai frumoase melodii alături de o artistă impresionantă prin voce, charm și profesionalism. Tortul delicios acompaniat de marșul lui Radetky a încheiat cum nu se putea mai potrivit o seară de gală adevărată, cu copii minunați și mari artiști.
Premiile și premianții galei
New Generation: Eliza Vargics, Georgiana Cordea, George Mario Rus, Marie-Anais Besancenot, Iulia Chipea, Timeea Tirică, Miruna Petruș, Ariana Oltean, Paula Doboș, Melania Groza, Daria Drăgan, Miruna Rus
Cristal Voice: Ana Necula, Leila Bene, Andreea Nechita, Sergiu Marcus, Alexandra Popovici, Larisa Molnar
Silver Voice: Alissa Ienei, Tania Pantea, Luana Prodea, Niko Prisăcaru, Miruna Mureșan, Patricia Nicula
Golden Star: Horia Onița, Carla Marin, Amalia Popa
Star Vivere 2012: Ioana Ardelean
(Valeria Dinu Mișcuția)

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:37:32 Ora standard a Europei de Est