Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 91 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 91 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.
Numărul se deschide cu evenimentul de joi găzduit la sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea. E vorba despre diseminarea proiectului C2C („Working and Learning in the World of Cradele to Cradle”).

În pagina a II-a, noutăți din „tabăra” partenerilor noștri: Eurovacanța vă propune pelerinaj de Bobotează în Þara Sfântă, iar Papetăria „MONA”, în complicitate cu Moș Crăciun, pune la bătaie o ofertă specială cu prețuri de Crăciun; în pagina Eveniment, puteți citi un fotoreportaj de la Festivalul Național de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou; în pagina Universitaria, am consemnat despre încheierea proiectului „Contribuții la utilizarea eficientă a energiilor regenerabile în județele Bihor și Hajdu Bihar, proiect implementat de Universitatea orădeană, în calitate de lider de proiect, împreună cu Universitatea din Debrețin, Ungaria; dar și despre Simpozionul și lansarea de carte „Irigarea culturilor în Câmpia Crișurilor”, evenimente organizate de Departamentul Ingineria Mediului din cadrul Facultății de Protecția Mediului a Universității din Oradea; în pagina Internet, distinsul profesor Ioan Dzițac abordează un subiect incitant și de actualitate: „Apocalipsa și al 13-lea Baktun pe Internet”; tot domnia sa oferă găzduire gratuită profesorilor din învățământul preuniversitar pe platforma Universității Agora; în pagina Performanță, am consemnat despre succesul repurtat de firma de exercițiu AS-MOB de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” la Târgul internațional de la Bratislava – locul II la secțiunea „Cel mai bun stand”; în cadrul rubricii juridice, dl notar Gârba Cornel ne vorbește despre Exercitarea tutelei minorului; prof. Maria Ungur ne-a scris despre Ziua (de 3 decembrie) în care Europa marchează „Ziua Persoanelor cu Dizabilități”; în mijlocul revistei am publicat un fotoreportaj de la Târgul firmelor de exercițiu de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” (conținând 12 poze, plus cinci poze color pe copertă). Trei zile mai târziu (sâmbătă), a avut loc la Colegiul Economic „Partenie Cosma”, lansarea firmelor de exercițiu din clasele a XI-a (ediția a VIII-a); despre succesul echipajului „Prietenii adevărați” de la Școala Gimnazială din localitatea Avram Iancu (locul I pe țară, obținut la Concursul național „Diversitatea – o șansă în plus pentru viitor”, desfășurat la Tărlungeni, județul Brașov) ne-a scris distinsa învățătoare Ana Cotro - reporterul nostru special din Avram Iancu; în pagina Proiect, consilierul educativ al Școlii Gimnaziale din Ciumeghiu, prof. Mihaela Cuibuș, ne-a scris despre Ziua nonviolenței la Ciumeghiu, Ghiorac și Boiu; în rubrica săptămânală „Cu noi este Dumnezeu”, în locul colindului săptămânii, am reprodus versurile poeziilor „Noapte de Crăciun”, de George Coșbuc și „Rugăciune”, de Mihai Eminescu. Paginile 14-15 sunt pagini speciale PractiPASS - Drepturile copilului, promovate de către studenți în școlile din mediul rural din județul Bihor; paginile sunt realizate de managerul de proiect – prof. univ. dr. Floare Chipea, și cercetător științific Sorana Săveanu, director de promovare.
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan” nr. 91, de marți, 18 decembrie 2012; numărul conține 61 de poze.
Fiind ultimul număr pe 2012, vă rog să primiți urările noastre sincere: Crăciun fericit și La mulți ani, cu sănătate!
Moise-Ovidiu DAN

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:24 Ora de vară a Europei de Est