Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Serbarea celor 19 îngerași din grupa mare B

Miercuri, la Grădinița Nr. 31

Serbarea celor 19 îngerași din grupa mare B

19 îngerași de copii din grupa mare B de la Grădinița Nr. 31 din Oradea și-au unit glasurile, miercuri (19 decembrie 2012), la serbarea pregătită pentru întâmpinarea lui Moș Crăciun.

În cuvântul de întâmpinare, doamna educatoare Florica Jurcuțiu a pregătit auditorul pentru ceea ce avea să urmeze, îndemnând părinții și bunicii să acorde atenția cuvenită micilor artiști pentru că ei s-au pregătit cu multă seriozitate pentru acest moment de suflet.  
Mai întâi au cântat și s-au jucat exprimându-se în engleză și germană, așa cum i-au învățat profesoarele lor, Andreea Iepure (Olah) și Erika Szekely.
Frumoși, ordonați și disciplinați, serioși și plini de simțire, au schimbat apoi registrul, devenind mai evlavioși și pătrunși de mesajul versurilor și colindelor pe care educatoarele grupei, doamna Florica Jurcuțiu și dra Diana Carmen Sabău, le-au pregătit pentru serbarea de Crăciun.
„Noi am pregătit colinde/ Și din suflet le cântăm,/ Bucurii și sănătate/ Tot din suflet vă urăm”.
Și colindele tradiționale au prins a răsuna și a încânta, vestind Nașterea Mântuitorului (O, ce veste minunată; Domn, domn să-nălțăm; Cerul și pământul; Trei păstori; Steaua sus răsare; Ziurel de ziuă; Astăzi s-a născut Hristos...). În mesajul lor, ei s-au adresat Moșului cel drag și bun, pe care-l așteaptă să vină iar și iară cu daruri lângă braduțul cel frumos împodobit.
Auzindu-i cântând atât de frumos, Moș Crăciun numai ce li s-a arătat în sala de grupă cu sacul său proverbial, la care s-au mai adăugat și darurile pregătite de ajutoarele Moșului, părinții copiilor, pentru a-i răsplăti pentru cumințenia și istețimea lor.
Experiența, tactul și măiestria pedagogică ale doamnei educatoare Florica Jurcuțiu au fost fericit aureolate de prospețimea. curățenia și frumusețea sufletului tânăr, ale Dianei Carmen Sabău, iar cei câștigați din această completare fericită sunt cei 19 îngerași din grupa mare.
Serbarea lor a avut darul de a-i emoționa și bucura pe cei dragi la ceasul când colindele se cântă și când sufletele noastre așteaptă să primească lumina Nașterii Pruncului Sfânt, venit pentru noi pe pământ să ne mântuiască! (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze (79 de poze), accesați Galeria foto: Serbarea celor 19 îngerași din grupa mare B.  

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 05:47:09 Ora de vară a Europei de Est