Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Prezentarea bilanțului academic 2012 și recital de colinde

Miercuri, la Universitatea Agora

Prezentarea bilanțului academic 2012 și recital de colinde

Din dorința de a aduce în AGORA orădeană spiritul Crăciunului, studenții Universității Agora au susținut miercuri, 19 decembrie 2012, un recital de colinde, împărtășind cu cei prezenți semnificația magică a sărbătorilor de iarnă.

Colindele transmise cu sfințenie din generație în generație au răsunat miercuri în rotonda universității, fiind un imbold de a  fi mai buni, mai iertători, mai înțelegători și mai generoși.
În deschiderea acestui eveniment, rectorul Universității Agora – dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, a prezentat Bilanțul celor mai importante realizări academice pentru anul 2012:
*Obținerea statutului de universitate acreditată prin lege (acreditarea Universității Agora, acordată de ARACIS în 2010, a fost confirmată prin Legea nr. 59 din 29 martie 2012, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 222 din 3 aprilie 2012)
*Alegerea unei noi structuri de conducere a Universității Agora: președinte al Consiliului de Administrație al Universității Agora –  dl prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, președinte al Senatului Universității Agora –  doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu, rector al Universității Agora – dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, decan al Facultății de Drept și Științe Economice –  dna conf. univ. dr. Gabriela Bologa
*Îmbogățirea ofertei educaționale cu cinci programe de studii post-universitare: Managementul resurselor umane, Audit financiar-contabil, Științe penale și criminalistică, Instituții de drept privat și Instituții de dreptul muncii
*Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului academician Florin Gheorghe Filip, (directorul general al Bibliotecii Academiei Române) și domnului Joseph Robert Childs (profesor universitar de Business și decan al College of Business and Legal Studies din cadrul Southeastern University, Lakeland, Florida, SUA)
*Acordarea titlului de membru de onoare al Senatului profesorilor: Gang Kou (Universitatea de Electronică și Tehnologie din Chendu, China), Yong Shi (Universitatea din Nebraska, Omaha, Statele Unite ale Americii), Felisa Cordova (Universitatea din Santiago, Chile) și  Yezid Donoso (Universitatea de los Andes, Bogotá, Columbia)
*Organizarea a trei conferințe internaționale:
1. Conferința Internațională de Calculatoare Comunicații și Control - ICCCC 2012, ediția a IV-a, (Băile-Felix, Oradea, 8-12 mai 2012);
2. Conferința Internațională AILC 2012, domeniul Drept, ediția a VI-a, cu tema „Perspective și provocări în dreptul secolului XXI”, (Oradea, 18-19 octombrie 2012);
3. Conferința internațională, domeniul Științe administrative, ediția a III-a, cu tema „Cooperarea polițienească în era globalizării” (Oradea, 27 noiembrie 2012).
Seara s-a încheiat cu un recital de colinde susținut de studenții Universității Agora și componentele Agora Artistic Group (Alexandra Broinaș, Carmen Stoica, Claudia Andrada Breb, Dorina Popoviciu), coordonat de către Cristina Romocea-Cociuba. (lect. univ. drd. Delia Florian)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Prezentarea bilanțului academic 2012 și recital de colinde.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:30:19 Ora de vară a Europei de Est