Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Un nou târg de succes al firmelor de exercițiu de la „Traian Vuia”

Marți, la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea

Un nou târg de succes al firmelor de exercițiu de la „Traian Vuia”

Marți (18 decembrie 2012), în sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia” s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Târgului de lansare a firmelor de exercițiu din anul școlar 2012/ 2013 de la colegiul gazdă.

Târgul a fost deschis de Șerfezi Patricia (a XII-a C) și Kocis Norbert (a XII-a G), prezntatorii evenimentului
„Avem onoarea de a deschide ediția a VII-a a „Târgului de lansare a firmelor de exercițiu” din anul școlar 2012/2013.
A devenit deja o tradiție festivitatea de deschidere a acestui „târg” ca o metodă activă de instruire a noastră, a elevilor, în cadrul orelor de teorie și laborator tehnologic, așa cum prevede de altfel programa școlară în vigoare. Aceasta presupune pregătirea „antreprenorilor de mâine”, mai precis familiarizarea viitorilor absolvenți cu tot ceea ce presupune: înființarea unei firme, organizarea activității acesteia, derularea operațiunilor de cumpărare - vânzare și a celor de plăți-încasări aferente acestora și alte operațiuni specifice firmelor reale, cu precizarea că totul se realizează în mediul virtual.
Cu alte cuvinte firma de exercițiu este o societate comercială virtuală care funcționează asemănător unei firme reale”.
La actuala ediție a târgului au fost prezentate cele opt firme înființate anul acesta de către elevii claselor a XI-a.
F.E. CTRANS SRL – prof.coord. Liber Anita
F.E. EXCLUSIVE GARDEN SRL – prof. coord. Chișvasi Manuela
F.E. EUROPA TOUR SRL – prof. coord. Giurău Anamaria
F.E. VELVET SRL – prof. coord. Boroș Ioana
F.E. LONDON CAFFE SRL – prof. coord. Cotca Alina
F.E. MUSHROOM SRL – prof. coord. Mieluț Adina
F.E. HAPPYNESS SRL – prof. coord. Albert Andrea
F.E. BE THE BEST IN YOUR JOB SRL – prof. coord. Pop Marieta
Firmele au fost evaluate de un juriu format din: directorul colegiului, dl prof. Dorel Șaitoș, dna director adjunct, prof. Petrică Adriana, dra prof. ec. Mateaș Silvia Ioana, precum și managerii firmelor de exercițiu de anul trecut: Găvră Bianca și Fărcuț Andrei,  Mardar Codrin și Vancea Roxana, Taloș Rinalda, Demian Ionuț și Tocacs Andrea. În urma evaluării, pe baza criteriilor stabilite, au fost desemnate: Cel mai bun stand, Cel mai bun catalog, Cea mai bună prezentare, Cele mai bune materiale promoționale, Cea mai bună ținută, Cele mai bune abilități de comunicare la stand, Cea mai bună siglă, Cea mai bună idee de afacere, iar în final - Cea mai bună firmă, premiată cu premiul cel mare.
Pentru început, Patricia și Norbert au invitat managerii generali ai firmelor să-și prezinte firmele (în PowerPoint), timp în care membri din conducerea firmelor au trecut pe la masa juriului pentru a prezenta diferite materiale promoționale, inclusiv gustări din produsele gastronomice, iar în partea a doua, membrii juriului au trecut în revistă standurile firmelor, prilej de a dialoga cu membrii firmelor.
„Toată lumea a avut numai de câștigat!”
Doamna profesor Gabriela Popa apreciază faptul că „toată lumea a avut numai de câștigat, prin toată lumea înțelegând atât membrii celor opt firme, împreună cu profesorii coordonatori, dar și ceilalți elevi din clasele a IX-a și a X-a și profesorii însoțitori ai colegiului nostru atât de la profilele „servicii” cât și de la profilele „tehnice”; vizionând prezentările și vizitând standurile, e imposibil să nu descoperi lucruri noi și utile...”, ține să sublinieze dna profesor Gabriela Popa.
Clasament
Cel mai bun stand: F.E. ,,EXCLUSIVE GARDEN” SRL – prof. coord. Manuela Chișvasi (XI C) amenajări spații verzi
Cel mai bun catalog:  F.E. „HAPPYNESS”  – prof. coord. Albert Andrea (XI I) - cu activitate de organizări evenimente
Cea mai bună prezentare: F.E. „LONDON  CAFFE” SRL – prof. coord. Cotca Alina (XI H) - cafenea
Cele mai bune materiale promoționale: F.E. „EUROPA TOUR” SRL – prof. coord. Giurău Anamaria (XI G) - agenție de turism
Cea mai bună ținută: F.E. „CTRANS” SRL – prof. coord. Liber Anita (XI C) - firmă de transport
Cele mai bune abilități de comunicare la stand: F.E. „MUSHROOM” SRL – prof. coord. Mieluț Adina (XI H) - restaurant vegetarian
Cea mai bună siglă: F.E. „VELVET” SRL – prof. coord. Boroș Ioana (XI G) - agenție de publicitate
Cea mai bună idee de afacere: F.E. „BE THE BEST IN YOUR JOB” –  prof. coord. Pop Marieta (XI I) - cu activitate de organizare cursuri de perfecționare în alimentație publică
Premiul cel mare - Cea mai bună firmă:  F.E. „EXCLUSIVE GARDEN” SRL – prof. coord. Manuela Chișvasi (XI C) – amenajări spații verzi. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un nou târg de succes al firmelor de exercițiu de la „Traian Vuia”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:09 Ora de vară a Europei de Est