Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Iulia Zaha, de la Școala „Dacia” - Marele premiu la concursul internațional „Imaginea păcii”

Joi , la Șc. „Dacia” – 48 de premianți la concursul internațional de desene

Iulia Zaha, de la Școala „Dacia” - Marele premiu la concursul internațional „Imaginea păcii”

Doamna Rodica Dacin, past guvernator Lions România, dna Irina Claudia Crișan – președintele Clubului de doamne Lions Oradea 22 și Bianca Pușcaș (membru al clubului) au premiat joi (6 decembrie 2012) participanții la cea de-a 10 ediție a concursului internațional de desene „Imaginea păcii”.

Clubul Lions Oradea 22 i-a premiat,  de Moș Nicolae, pe toți cei 48 de participanți de la Școala Gimnazială „Dacia”, elevi cu vârsta cuprinsă între 11 și 13 ani.
„Clubul Lions internațional organizează un astfel de concurs de 25 de ani încoace. În fiecare an, această temă se schimbă...
Clubul nostru, Lions Oradea 22, organizează acest concurs de 10 ani încoace. Voi sunteți a 10-a generație... Până la anul viitor, în aceeași vreme, voi puteți exersa, vă puteți documenta, și să aveți desene care de care mai frumoase... Sunt foarte frumoase toate desenele”, a spus doamna Rodica Dacin, în deschiderea evenimentului.
Premiile de participare (constând dintr-un certificat de apreciere pentru participarea la concursul Lions international „Afiș pentru pace” și câte un pachețel de la Moș Nicolae) au fost înmânate de președintele Clubului de doamne, Irina Claudia Crișan. Moșul a avut câte o atenție și pentru directorul școlii, dl prof. dr. Florian Hava (o diplomă) și profesorul de desen, dna Ioana Mureșan.
Marele premiu a fost cucerit la această ediție de eleva Iulia Zaha, din clasa a VII-a A. Iulia a obținut și o mențiune la etapa națională a acestui concurs (precum și un premiu în bani în valoare de 250 de lei); premiul I – Alexandra Dudaș, din clasa a VII-a A (200 de lei); premiul II – Toth Ardelean Cynthia, clasa a VI-a A (150 de lei); premiul III – Mara Darna, cls. a VI-a A (100 de lei); mențiune – Casandra Mușet, clasa a VII-a A (50 de lei).
„Sunt bucuros văzându-vă pe voi bucuroși!”
În cuvântul său, dl director și-a exprimat bucuria pentru succesul elevilor școlii, care au participat pentru prima oară la acest concurs internațional. „Faptul că un elev de la Școala „Dacia” a obținut mențiune la nivel național, la prima participare la acest concurs internațional, este un lucru extraordinar. Eu nu pot decât să vă felicit pe toți. Sperăm că anul viitor participarea va fie și mai masivă și rezultatele vor fi și mai bune”.
43 de premii de participare
Vă propunem să-i cunoașteți și pe ceilalți 43 de participați de la Școala Gimnazială „Dacia” la această ediție a concursului internațional de desene „Imaginea păcii”.
Ardelean Diana și Pașca Ioana (VII B), Bubui Marius (V D), Ruska Kinga (VI D), Isoc Mălina (VII A), Silaghi Cynthia (VI D), Mamo Ithiel (VII A), Torj Diana (VI D), Matica Lavinia, Sav Andra, Maier Aura, Lațcău Antonio și Matei Raluca (VI A), Cora Briana (VI D), Oana Sebastian (VI A), Pop Renate (VII E), Balaj Andi (VI E), Pantea Paula (V B), Corb Andrei și Ițu Anca (VI A), Dascălciuc Teodor (VI D), Pop Maria (V D), Mihiș Alexandra (VI D), Trifa Alexandra, Bala Darius și Domocoș Dariana (VI A), Conta Evelyn (V C), Roman Luana (VI A), Corb Andreea (V C), Măgurean Andrei și Kincses Zsolt (VI D), Somogyi Paul (V D), Sala Antonia (V B), Coțe Adina, Filip Denisa, Mărieș Ștefania și Marian Alexandra (VI C), Vidican Șerban (V C), Popa Daniel și Iagăr Daiana (VI A), Gal Cătălin și Bereczi Adonis (VII B), precum și Mezei Melissa, din clasa a V-a B. (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Iulia Zaha, de la Școala „Dacia”  - Marele premiu la concursul internațional „Imaginea păcii”. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:03 Ora de vară a Europei de Est