Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Bucurie copiilor cu boli terminale din cadrul Fundației Hospice Emanuel

Fundația Comunia, în colaborare cu Școala Gimnazială Nr. 11, au oferit

Bucurie copiilor cu boli terminale din cadrul Fundației Hospice Emanuel

În perioada 26-29 noiembrie 2012, s-a desfășurat „Săptămâna legumelor și fructelor donate”, în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 11 Oradea.

Scopul este acela de a sensibiliza elevii și cadrele didactice cu privire la situația dificilă în care se află copiii cu boli terminale. Prin acest demers se intenționează consolidarea abilităților copiilor de a trăi împreună cu ceilalți într-o societate unită și solidară în care contează valențele umanitare, implicarea, angajamentul și responsabilitatea. S-au implicat 350 de elevi voluntari, 30 de cadre didactice din școală care au colectat peste 700 de kg de fructe și legume.
Un efect al crizei economice care a lovit România, este vulnerabilitatea persoanelor care suferă de boli incurabile, o categorie de persoane care se confruntă cu un cumul de probleme: medicale, sociale, emoționale, financiare, familiale, spirituale. Pacienții cu boli incurabile cheltuie mare parte din veniturile lor și ale familiilor lor pe medicamente, rămânând astfel cu foarte puține resurse pentru viața lor de zi cu zi. Lipsa resurselor financiare înseamnă lipsa de alimente care implicit duce la o înrăutățire a simptomelor bolii și poate chiar la scurtarea vieții în cazul bolnavilor de cancer. Pentru a-i ajuta pe cei care se luptă cu boala, Fundația Comunia împreună cu elevii de la Școala Gimnazială Nr. 11 din Oradea, au oferit Fundației Hospice Emanuel pachete generoase de produse alimentare, constând în peste 700 de kilograme de fructe și legume pentru beneficiarii Hospice. Noi, personalul de la Hospice Emanuel, ne-am bucurat enorm să vedem că inimile copiilor și tinerilor au fost sensibile și deschise, atunci când au fost îndemnați să-i ajute pe cei aflați în suferință. Mulțumim d-nei profesoare Ilisei Tereza coordonatoarea acestei activități și dnei director Adelina Iacob, cadrelor didactice care s-au implicat activ cât și elevilor de la Școala Gimnazială Nr.11 Oradea, pentru că au înțeles că viața înseamnă și implicare socială, reușind astfel să privească dincolo de propriile lor nevoi. Pe lângă faptul că trupul le este greu măcinat de boală, unii dintre beneficiarii serviciilor hospice au de înfruntat zilnic un alt dușman, la fel de aprig și de îndârjit: lipsa banilor și a resurselor pentru asigurarea nevoilor minime necesare unui trai decent. Pe lângă asigurarea îngrijirii medicale, Hospice Emanuel cu ajutorul partenerilor, oferă lunar servicii de asistență socială familiilor îngrijorate cu privire la ce poate să le aducă ziua de mâine. Ne bucurăm de fiecare oportunitate prin care putem să ridicăm poveri de pe umerii mult prea încercați ai semenilor noștri. Și prin acest gest plin de generozitate, împreună, am reușit să facem o diferență în viețile a 50 de familii, asigurându-i că nu sunt singuri în fața bolii și că ne pasă de suferința lor! Mulțumim Fundației Comunia și Școlii Gimnaziale Nr. 11 pentru implicare și pentru că sunt alături de copiii și adulții care se luptă cu această cruntă boală.
Anca Suciu – manager proiecte

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:07 Ora de vară a Europei de Est