Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Casa de vis a familiei Lall, pe ultima sută de metri!

Vă solicităm sprijinul

Casa de vis a familiei Lall, pe ultima sută de metri!

Ajutați familia Lall să întâmpine Crăciunul într-o casă adevărată, în condiții demne de secolul XXI.

Săptămâna aceasta o echipă de la o firmă Modelații Construcții a zugravit pereții casei și a turnat beton în camere. Pentru a finaliza lucrările, mai este nevoie de podele, o sobă și câteva paturi sau canapele în care copiii familiei Lall să se poată odihni.
Membrii familiei Lall locuiesc la marginea comunei bihorene Aușeu, lângă o pădure frumoasă, iar când sunt nevoiți să-și cumpere de-ale gurii, trebuie să parcurgă 8 km pe jos. Soții Lall și cei trei copii trăiesc practic sub acoperișul unei case vechi, în condiții foarte precare. Locuința trebuie renovată și îmbunătățită, fiindcă nu are podele și toaletă.
Povestea familiei Lall i-a impresionat pe unii oamenii de afaceri din Oradea, astfel încât aceștia s-au implicat în mod gratuit în proiectul de amenajare a casei. Asociația Piticot ține să îi mulțumească dlui Grațian Brădean – administratorul firmei Modelații Construcții, pentru promptitudinea cu care a pus la dispoziția familiei Lall nu doar personalul necesar, ci și o parte din materialele de construcții.
Din păcate, pentru finalizarea lucrărilor - astfel încât soții Lall și cei trei copii să întâmpine Sărbătorile într-o locuință sigură și curată, mai sunt necesare podele, o sobă și piese de mobilier.
Sponsorizari
Asociația PITICOT solicită în acest sens sprijin financiar sau materiale firmelor responsabile social din județul Bihor. Legea 571/22.12.2003 a sponsorizării prevede ca o parte din impozitul pe profit datorat către stat poate fi direcționat către sponsorizări, cu condiția ca această sumă să fie în limita a 3 la mie din cifra de afaceri sau să nu depășească 20% din impozitul pe profit datorat. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la numărul de telefon 0728/572.879 sau prin e-mail, la adresa. dorel@piticot.org și la numărul 0728/270.876 sau prin e-mail la adresa lavinia@piticot.org.
Despre asociație
Din anul 2008 până în prezent, am reușit cu sprijinul sponsorilor să ajutăm peste 700 de copii nevoiași cu bunuri alimentare/nealimentare. Peste 24 de copii grav bolnavi au fost sprijiniți financiar și moral pentru a-și redobândi sănătatea. Toate evenimentele caritabile și umanitare pe care le-am organizat până în prezent le găsiți pe site-ul nostru la secțiunea Evenimente.
În 2011, am realizat donații în bani de 36.100 lei, iar în 2012 până în prezent am donat 78.365 lei către copii grav bolnavi înscriși în Asociația PITICOT. În aprilie 2011, am obținut de la Ministerul Sănătății suma de 18.360 euro pentru Denisa, din Oradea, care nu vede, nu aude și are  gaură în inimă. Denisa a fost operată de două ori până în prezent. (Dorel Puchianu)

Trimite email
sâmbătă, 12 aprilie 2025, 06:17:59 Ora de vară a Europei de Est