Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Casa de vis a familiei Lall, pe ultima sută de metri!

Vă solicităm sprijinul

Casa de vis a familiei Lall, pe ultima sută de metri!

Ajutați familia Lall să întâmpine Crăciunul într-o casă adevărată, în condiții demne de secolul XXI.

Săptămâna aceasta o echipă de la o firmă Modelații Construcții a zugravit pereții casei și a turnat beton în camere. Pentru a finaliza lucrările, mai este nevoie de podele, o sobă și câteva paturi sau canapele în care copiii familiei Lall să se poată odihni.
Membrii familiei Lall locuiesc la marginea comunei bihorene Aușeu, lângă o pădure frumoasă, iar când sunt nevoiți să-și cumpere de-ale gurii, trebuie să parcurgă 8 km pe jos. Soții Lall și cei trei copii trăiesc practic sub acoperișul unei case vechi, în condiții foarte precare. Locuința trebuie renovată și îmbunătățită, fiindcă nu are podele și toaletă.
Povestea familiei Lall i-a impresionat pe unii oamenii de afaceri din Oradea, astfel încât aceștia s-au implicat în mod gratuit în proiectul de amenajare a casei. Asociația Piticot ține să îi mulțumească dlui Grațian Brădean – administratorul firmei Modelații Construcții, pentru promptitudinea cu care a pus la dispoziția familiei Lall nu doar personalul necesar, ci și o parte din materialele de construcții.
Din păcate, pentru finalizarea lucrărilor - astfel încât soții Lall și cei trei copii să întâmpine Sărbătorile într-o locuință sigură și curată, mai sunt necesare podele, o sobă și piese de mobilier.
Sponsorizari
Asociația PITICOT solicită în acest sens sprijin financiar sau materiale firmelor responsabile social din județul Bihor. Legea 571/22.12.2003 a sponsorizării prevede ca o parte din impozitul pe profit datorat către stat poate fi direcționat către sponsorizări, cu condiția ca această sumă să fie în limita a 3 la mie din cifra de afaceri sau să nu depășească 20% din impozitul pe profit datorat. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la numărul de telefon 0728/572.879 sau prin e-mail, la adresa. dorel@piticot.org și la numărul 0728/270.876 sau prin e-mail la adresa lavinia@piticot.org.
Despre asociație
Din anul 2008 până în prezent, am reușit cu sprijinul sponsorilor să ajutăm peste 700 de copii nevoiași cu bunuri alimentare/nealimentare. Peste 24 de copii grav bolnavi au fost sprijiniți financiar și moral pentru a-și redobândi sănătatea. Toate evenimentele caritabile și umanitare pe care le-am organizat până în prezent le găsiți pe site-ul nostru la secțiunea Evenimente.
În 2011, am realizat donații în bani de 36.100 lei, iar în 2012 până în prezent am donat 78.365 lei către copii grav bolnavi înscriși în Asociația PITICOT. În aprilie 2011, am obținut de la Ministerul Sănătății suma de 18.360 euro pentru Denisa, din Oradea, care nu vede, nu aude și are  gaură în inimă. Denisa a fost operată de două ori până în prezent. (Dorel Puchianu)

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:55:34 Ora standard a Europei de Est