Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Prima probă din competiția „Oradea 2020” pune accent pe cultură

Fundația Albin ne propune o competiție online – „Oradea 2020”

Prima probă din competiția „Oradea 2020” pune accent pe cultură

Luni, 3 decembrie 2012, a pornit la drum competiția online „Oradea 2020”, organizată de către Fundația Albin.

Tinerii cu vârstele între 15-25 ani au oportunitatea de a-și lăsa creativitatea și fantezia să zboară și să-și imagineze cum ar putea să arate orașul lor în 2020.
În cadrul primei probe Europa, cultura, evenimentele, tinerețea, turiștii și spectacolul sunt elementele de care trebuie să țină cont în timpul rezolvării primei sarcini. Va trebui să-și imagineze că în 2020, Oradea va fi Capitala Culturală Europeană. Pentru rezolvarea probei, tinerii vor trebui să se pună în locul echipei de proiect care a întocmit lista de proiecte, prezentând evenimentele și activitățile pe care le-ar oferi europenilor.
 Tinerii vor avea sarcina de a prezenta un proiect prin care se va putea atrage atenția asupra vieții culturale și a tinerilor din orașul Oradea.
Rezolvările vor fi încărcate pe pagina de web a competiției, www.oradea2020.ro până la data de 13 decembrie. Tot aici se va putea vota munca echipelor, pentru a  acumula puncte.
Înscrierea în competiție este continuă, până la lansarea ultimei probe.
Să aveți idei mărețe!
Bordas Szabolcs, coordonator proiect
 
Despre proiect
Proiectul „Oradea 2020 – Program de capacitare a cetățenilor” este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, programul este finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank și administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Inițiatori: Fundația Albin și Grupul Pont
Parteneri: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, Uniunea Studenților Maghiari din Oradea.
Oradea2020 – concurs online de proiecte
Mulți dintre tinerii orădeni și-au închipuit deja viitorul, dar nu știm multe despre acest lucru. Nu cunoaștem prea bine viața lor, deoarece avem tendința de a vorbi despre ei ca și despre „generația cu monitoare”. Îi judecăm și închidem discuțiile, care nici nu au existat, cu fraza „în vremea noastră era altfel”. Nu-i ascultăm, deoarece oricum nu înțeleg lucrurile, deși sunt deștepți. Viitorul însă e al lor.
Fundația Albin și Grupul PONT doresc să afle cum gândesc tinerii orădeni de azi. Cum își închipuie ei viața în 2020, când vor fi tineri părinți sau manageri ambițioși sau reprezentanți însuflețiți ai altor ocupații. Dorim să prezentăm acest lucru printr-un instrument al dezvoltării societății, cu ajutorul comunicării online.
Concursul de proiecte are drept scop să vă prezentăm viziunea tinerilor orădeni despre cultură, protecția mediului, egalitatea de șanse și dezvoltarea  orașului în viitor. În concurs se pot înscrie echipe mixte, de 4-8 persoane, cu vârsta între 15-25 de ani. Competiția constă din cinci probe, la finalul căreia cele mai bune echipe (3 la număr) vor fi premiate în cadrul unei festivități de decernare a premiilor, iar cele mai bune idei de proiecte vor fi prezentate participanților la acest eveniment.
Înscrierile se pot efectua pe această pagină de web. Înregistrarea este continuă, desigur, acele echipe care se înscriu încă de la început vor avea un avantaj față de ceilalți. Prima probă a fost lansată ieri, luni, 3 decembrie 2012, iar festivitatea de decernare a premiilor va avea loc în data de 15 februarie 2013.(B.S.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:31:46 Ora de vară a Europei de Est