Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,1 Decembrie ne e Unirea și strălucirea României Mari”

Joi, clasa a III-a B, din nou pe „baricade”

,,1 Decembrie ne e Unirea și strălucirea României Mari”

Familia lărgită a clasei a III-a B de la Colegiul Național,,Iosif Vulcan” Oradea (peste 80 de persoane - elevi, părinți, frați și bunici) au participat la activitatea desfășurată joi, 29 noiembrie 2012, la cantina școlii.

Momentul artistic de la început (Cântecul ,,Pui de lei” și poezia ,,Patria română”) a  încălzit atmosfera, elevii vibrând de emoție .
La activitatea pe grupe (sub genericul ,,Simbolurile României”) au lucrat câte două familii într-o grupă. Cele 12 grupe au fost: 1) CONSTITUÞIA 2) SIMBOLURILE ROMÂNIEI 3) DRAPELUL ROMÂNIEI 4) LEGEA 75/1994 5) STEMA, ISTORICUL STEMEI 6) ISTORIA DRAPELULUI 7) SIGILIUL 8),,DEȘTEAPTĂ-TE, ROMÂNE!” 9) ISTORIA IMNULUI 10) ZILE IMPORTANTE 11) ETAPELE UNIRII 12)UNIREA CEA MARE.
Fiecare grupă a realizat un poster cu ajutorul materialelor oferite, manifestând o creativitate deosebită. Toți au învățat lucruri noi despre simbolurile statului român, despre etapele Unirii, despre 1 Decembrie 1918. Materialul realizat a fost prezentat apoi tuturor participanților. Materialele afișate au facilitat o incursiune în istoria poporului român.
La activitatea practică pe grupe - sub genericul ,,Roșu, galben și albastru” - grupele au avut câte opt familii.
1)Grupa hărții României prin tehnica Quelling - coordonatori: Doboș Angela și Doboș Andreea
 2)Grupa românașilor și româncuțelor confecționate din fire, coordonatori: Clonda Angela și Clonda Celia
3)Grupa cocardelor, coordonatori: Cuciula Ana și Cuciula Ilie.
 Mulți participanți a avut și momentul artistic ,,Mândru-i jocul în Bihor”, când pe ritmurile săltărețe ale muzicii populare bihorene, elevi, părinți și bunici s-au întrecut în a-și etala priceperea.
Hotărârile pentru noul an au fost un pact al părinților și copiilor. Acestea i-au pus pe elevi în fața unui angajament, fiind stimulați să ia o serie de decizii pentru anul care urmează, decizii care privesc propria persoană, familie și prieteni, sănătate, școală și alte activități. Semnăturile au pecetluit această înțelegere.
După atâta muncă a venit și răsplata: cartofi pai cu șnițel - comandați la cantina școlii și torturi oferite de Andreea Doboș și Andreea Maior, precum și sucuri dăruite de Andreea Dragoș.
,,La mulți ani, România !” (i-au urat toți participanții patriei noastre dragi). Prof. Maria DUMA
P.S.Dna profesor Maria Duma nu s-a mulțumit să ofere toate acestea doar elevilor săi și părinților prezenți la activitate, ci a dorit să împărtășească bucuria reușitei colegilor învățători și profesori din toate colțurile țării. Veți găsi toată truda și documentarea, până la produsul final, accesând http://www.didactic.ro/materiale-didactice/unirea-de-la-1-decembrie-1918activitate-la-clasa-a-iiia

http://www.didactic.ro/materiale-didactice/1-decembrie-2012workshop-parintielevi

P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,1 Decembrie ne e Unirea și strălucirea României Mari”.  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:22 Ora de vară a Europei de Est