Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 88 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 88 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ. Numărul se deschide cu Simpozionul „Drumul bolnavului în Bihor”, la care dl dr. Gheorghe Carp a tras câteva semnale de alarmă, înainte să apară Legea sănătății, care s-ar putea să închidă unele spitale din județ, dacă nu se iau măsuri din timp;

în pagina a II-a, despre Simpozionul „Protocoale comune de tratament și proceduri medicale în Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea” și obișnuita rubrică de Noutăți de la Papetăria „MONA”; în pagina Eveniment: savantul german Rudolf Windisch a conferențiat la Oradea despre originea românilor; la Universitaria, despre ședința de luni (din 19 nov.) a Senatului Universității din Oradea; în pagina de Internet, distinsul profesor Ioan Dzițac ne aduce în atenție Poșta electronică; în pagina de Administrație locală, trei articole ale Biroului de presă, despre Grădina zoologică, Sala de sport a C.N. „Emanuil Gojdu” și despre cele două Centre sociale care vor sta la dispoziția tinerilor aflați în situație de risc social; în rubrica sa juridică, notarul public Gârba Cornel continuă serialul despre Tutela minorului (partea a II-a); în aceeași pagină, Ecoeducația promovată în cadrul Liceului Teologic Baptist „Emanuel” Oradea; în mijlocul revistei, fotoreportajul realizat la cea de-a IV-a ediție a Târgului de jucării de la Casa de Cultură a Sindicatelor și târgul de la „Iosif Vulcan”; în următoarele două pagini, fotoreportaj de la prima ediție a Târgului de jucării organizat la Liceul „Don Orione”; în perioada 9-14 noiembrie 2012, peste 50 de credincioși ai Parohiei Sf. Apostol Andrei din Oradea au făcut un pelerinaj în Þara Sfântă; în cadrul rubricii săptămânale „Cu noi este Dumnezeu”, au început colindele: prima colindă publicată este „Colo-n sus pe vremea ceea”; studenta Camelia Popa și elevii Daniel Madar și Elisei Sorițău, de la Liceul Teologic Baptist  „Emanuel” ne-au scris despre excursia pe care au făcut-o în Polonia, împreună cu domnii profesori de istorie - geografie Ramona și Florin Iștoc, prilej cu care au fost la Auschwitz, Cracovia, Zakopane, cu o oprire la Poprad, în Slovacia; doamna profesor Lidia Petrica (de la Grădinița nr. 31) ne-a scris despre proiectul cu Grădinița din Lăzăreni, dar și despre puterea dragostei și educației în grupa mare A, o echipă cu inițiativă; joi, la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” aveam să participăm la Carnavalul Toamnei, la clasa pregătitoare B, îndrumată de prof. Mariana Lucaci și Gașpar Eva Monika, activitate derulată în parteneriat cu preșcolarii grupelor mari A și B de la Grădinițele „Trei Ursuleți”, însoțiți de prof. Laura Oșvat, Ioana Roșca, Gabriela Ban și Timea Curta. În săptămâna 19-23 nov. doamnele prof. Florica Jurcuț (de la Grădinița nr. 31, grupa mare B) și Cozma Aurica (de la Eco Școala „Avram Iancu”, clasa a IV-a ) au desfășurat un proiect în colaborare cu Astroclub „Meridian 0”, reprezentat de dna prof. Nicoleta Pazmany – președintele astroclubului.
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale nr. 88, apărut marți, 27 noiembrie 2012; cu un total de 54 de poze. (Ovidiu DAN)  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:13 Ora de vară a Europei de Est