Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 86 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 86 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și jude
Numărul se deschide cu ședința festivă a Senatului Universității din Oradea, în care profesorului univ. dr. Nicolae Edroiu i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa;

în pagina a II-a: Conferința „Divina procedură a facerii lumii”, un eveniment care va avea loc marți, 27 nov. la Biblioteca universitară; Alessandra Savu ne scrie despre Conferința locală AIESEC Oradea, desfășurată la Șuncuiuș; Papetăria „MONA” vă așteaptă cu Jocuri și jucării educative, logice și distractive; în pagina Eveniment, am consemnat despre Seminarul coordonatorilor firmelor de exercițiu din regiunea Nord-Vest (județele Bihor și Cluj), desfășurat la Centrul de resurse de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea; în pagina Universitaria, despre Conferința studențească internațională din Polonia, la care studenți ai Facultății de Protecția Mediului din Oradea au obținut premiul I (Larisa Lucan) și un premiu special (Banda Anișoara Camelia); următorul material din pagină prezintă Seminarul „Perspective juridice - Discover Youself”, organizat de ELSA Oradea; în pagina de Internet, distinsul profesor Ioan Dzițac ne lansează o provocare: Matematica online. Matematica și inteligențele multiple; Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a împlinit 40 de ani de existență, iar Monica Ardelean a prezentat evenimentul în cadrul unui fotoreportaj (cu cinci poze, din care una color); în rubrica sa săptămânală, dl notar Cornel Gârba ne scrie despre Ocrotirea persoanei fizice; la Liceul „Lucian Blaga”, de Halloween, elevii nu au fost păcăliți, ci tratați cu bomboane și premiați; în mijlocul revistei, alte două evenimente de Halloween, relatate din Oșorhei de prof. Laura Pop și de la Grădinița nr. 37, un parteneriat cu Grădinița Americano-Română „Crinul”; în pagina Performanță, găsiți câte premii au adunat în palmares, anul școlar trecut, elevii dnei profesor Simona Vancea, de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”; tot despre Halloween ne-a scris și doamna profesor de engleză Mihaela Cuibuș, eveniment care i-a încântat pe elevii școlilor din Ciumeghiu și Ghiorac; în rubrica săptămânală „Cu noi este Dumnezeu”, Alexandra ne îndeamnă: „Veniți creștini la rugăciune!” Elevii din a VIII-a A de la Școala Gimnazială Nr. 16 din Oradea le-au făcut o demonstrație preșcolarilor de la Grădinița Nr. 53, de felul în care se compactează flacoanele cu ajutorul acelui compactor special; în rubrica sa de Controverse, Al Serpens ne scrie despre Dreptul la contradicție și teama de posteritate, punându-i față în față pe Eugen Simion – președintele Academiei Române și pe Nicolae Manolescu – președintele Uniunii Scriitorilor Români; joi, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, comisarul de poliție Marcel Cosma și agentul principal Lăcrimioara Fărcane au prezentat elevilor din clasele a IX-a B și a X-a H mesajul campaniei naționale de prevenire a violenței „Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor”; în pagina de Promovare a imaginii, elevii clasei I B Step by step de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și copiii din Leș sunt surprinși tot la un Halloween, eveniment îndrăgit de cei mici, cărora le place foarte mult să se costumeze.
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan” nr. 86 din 13 nov. 2012; cu un total de 61 de poze. Ovidiu DAN

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:11 Ora de vară a Europei de Est