Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O invitație pentru practicarea sporturilor aeronautice!

La Aeroclubul Smaranda Brăescu din Oradea

O invitație pentru practicarea sporturilor aeronautice!

O invitație pentru practicarea sporturilor aeronautice! Elevi din clasa a VI-a A, de la Școala “Dimitrie Cantemir” din Oradea), membri ai echipei de proiect (“GeneXis") și un grup de elevi din clasa a VIII-a A au vizitat, sâmbătă, 12 ianuarie 2008, Aeroclubul "Smaranda Brăescu" din Oradea.

Planorism, parașutism și aeromodele!
Cu siguranță că nu mulți elevi și dascăli orădeni au aflat despre activitățile interesante care se desfășoară la Aeroclubul "Smaranda Brăescu" din Oradea, situat în vecinătatea Aeroportului Oradea ( chiar în “buza” aeroportului, cum se spune).
Dna profesoară Dorina Szatmari, coordonatorul proiectului “GeneXis", a ținut să lanseze o primă provocare pe 2008 membrilor de proiect, oferindu-le o activitate inedită, continuând astfel seria manifestărilor surpriză din 2007. Perseverentă în crezul său și în realizarea scopului și obiectivelor proiectului (trezirea interesul elevilor pentru astronomie, și în general pentru știință), distinsa profesoară a considerat nimerit ca la început de 2008, să ofere elevilor o șansă de a afla cum se practică și se învață planorismul, parașutismul și aeromodelele la clubul "Smaranda Brăescu" din Oradea. Și au avut ce afla și ce vedea!
Acasă la “campionii aerului”
Ei chiar nu știau la ce nivel se practică în orașul lor planorismul, parașutismul și aeromodelele. Au aflat, însă, sâmbătă, de la cei care le-au fost ghizi, profesori, instructori și prieteni, Virgil Lupaș, pilot și instructor, Vasile Stan, maestru în parașutism, și Alexandru Brata, sportiv vechi în aeromodele.
Dl Alexandru Brata le-a prezentat, la sală, câteva modele de navomodele, după care i-a invitat să viziteze atelierul unde copii pasionați ca și ei se îndeletnicesc cu “fabricarea” și lansarea unor modele asemănătoare.Aici îi vor cunoaște pe Goher Ludovic (conducătorul secție de aeromodele), dar și pe campionii și vicecampionii la aeromodele captive de viteză - Alexandru și Șandor Csoma.
În fața unui planor (și avion), dl Virgil Lupaș le-a făcut o descriere generală a planorului (avionului), cu prezentarea aparatelor de la bord și mod de funcționare, îndemnându-i ca atunci când vor împlini 15 ani să vină să se înscrie și să practice sporturile aeronautice (planorismul și parașutismul).
La insistențele dnei profesoare și ale elevilor, dl  Vasile Stan le-a adus și prezentat un model de parașută, dându-le primele informații despre parașutism, cine poate să practice parașutismul, în ce condiții și criterii de selecție. Momentul cel mai interesant a fost deschiderea parașutei în fața lor (mânuirea și plutirea ei)…
Luni,14 ianuarie, încep înscrierile!
Aeroclubul Teritorial “Smaranda Brăescu” din Oradea face înscrieri pentru băieți și fete, cu vârsta cuprinsă între 15 și 21 de ani, pentru practicarea sporturilor aeronautice (planorism și parașutism).
Înscrierile se fac la Casa de Cultură a Municipiului (lângă agenția Tarom), în perioada 14 ianuarie - 1februarie, în zilele de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00.Pentru mai multe informații, sunați la 0726/ 678.440; 0726/ 678.542 sau la Aeroclub, între orele 10.00 și 13.00.
E bine de știut faptul că practicarea sporturilor aeronautice pentru cei ce se încadrează în limitele de vârstă este gratuită! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O invitație pentru practicarea sporturilor aeronautice!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:18 Ora de vară a Europei de Est