Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Seminarul Perspective juridice – Discover Youself!

ELSA a organizat joi

Seminarul Perspective juridice – Discover Youself!

ELSA Oradea (Asociația europeană a studenților în drept) a organizat joi, 8 noiembrie 2012, în sala festivă a Facultății de Drept din Oradea seminarul cu tema Perspective juridice - Discover Yourself”.

Prin acest eveniment departamentele Seminarii și conferințe și Student Trainee Exchange Programme din cadrul ELSA Oradea au avut în vedere ca principal scop formarea și îmbunătățirea anumitor concepții despre posibilele profesii din domeniul dreptului pentru care absolvenții ar putea opta.
Alte obiective urmărite au fost: oferirea de cunoștințe practice în vederea orientării profesionale a viitorilor absolvenți ai facultății de drept, familiarizarea studenților cu noi termeni din domeniul juridic și asimilarea acestora, îndrumarea actualilor și viitorilor studenți spre alegerea profesiei potrivite, precum și oportunitățile și dificultățile pe care juriștii le întâmpină după absolvirea studiilor, dar și pe parcursul carierei.
Printre participanți s-au aflat și seniorii ELSA Oradea, respectiv foști absolvenți ce au activat în cadrul organizației, care au vorbit despre actuala lor ocupație și modul în care studierea științei dreptului, precum și statutul de membru al Asociației Europene a Studenților în Drept le-a influențat cariera.
Invitații evenimentului au fost: Cristian Monenci, judecător Tribunalul Bihor, avocații Mircea Ursuța, prodecan al Baroului Bihor, conf. univ. dr. Cristian Miheș, directorul Departamentului de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității din Oradea, Diana Geambașu notar public, auditorul de justiție Natalia Gherman, Ioan Herlea, practician în insolvență, dar și reprezentanți din domenii conexe celui juridic, respectiv expert Resurse Umane Ligia Oala și Călin Păcurar, antreprenor în domeniul  transporturilor de persoane.
Despre ELSA
ELSA (The European Law Students` Association) este cea mai mare organizație internațională a studenților la drept și a tinerilor juriști. Este prezentă în 42 de țări europene, în cadrul a peste 300 de universități, reunind peste 30.000 de membri. ELSA Oradea reprezintă al treilea nivel de structură al organizației după ELSA Internațional, respectiv ELSA România și funcționează în cadrul Facultății de Drept a Universității Oradea. Viziunea organizației este aceea de a contribui la realizarea unei lumi drepte în care demnitatea umană și diversitatea culturală să fie respectate.
Lucian Costa - vicepreședinte Departament Marketing ELSA Oradea

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:23 Ora de vară a Europei de Est