Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Campania Națională „Controlează-ți diabetul” 2012, ediția Oradea

Sâmbătă și duminică, testări gratuite

Campania Națională „Controlează-ți diabetul” 2012, ediția Oradea

Federația Internațională de Diabet atenționează: dacă nu se vor lua măsuri rapide, o persoană din 10 va avea diabet până în 2030!

Pentru a veni în întâmpinarea acestei avertizări, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ia atitudine: Campania Națională „Controlează-ți diabetul”, ediția Oradea.
Campania Națională „Controlează-ți diabetul” își propune informarea și educarea publicului larg cu privire la importanța prevenției diabetului, precum și asupra controlului eficient al diabetului și îmbunătățirea stilului de viață pentru persoanele afectate de această boală. De asemenea, campania vizează implicarea specialiștilor, autorităților și mass-media în propagarea mesajului de alarmă cu privire la incidența și prevalența crescută a cazurilor de diabet în România.
Ajunsă la a treia ediție, Campania Națională „Controlează-ți diabetul” cuprinde activități destinate atât publicului larg, cât și profesioniștilor din domeniul medical.
În privința manifestărilor pentru publicul larg, în zilele de 10 și 11 noiembrie, orădenii își vor putea testa gratuit glicemia și hemoglobina glicozilată la cortul special amenajat pe Strada Republicii, în fața Magazinului Crișul, în intervalul orar 10.00 – 16.00. Zilele de 12 și 13 noiembrie sunt dedicate educației în diabet și vor cuprinde videoproiecții educative prezentate în școli din Oradea unde vor rula sfaturi referitoare la prevenția diabetului.
Autoritățile din Municipiul Oradea au luat atitudine și s-au alăturat Campaniei Naționale „Controlează-ți diabetul”. Cu ajutorul Regiei Autonome de Transport Local Oradea, începând din luna noiembrie, orădenii vor avea posibilitatea de a călători cu două mijloace de transport în comun, care vor fi colantate cu mesajul campaniei: „Controlează-ți diabetul”. În cazul diabetului, educația înseamnă prevenție și control! În acest mod, populația va fi expusă în mod direct mesajului campaniei, în încercarea de a conștientiza importanța prevenției și controlului diabetului.
În debutul Campaniei Naționale „Controlează-ți diabetul, ediția Oradea, va fi organizată Gala de Excelență „Educație și prevenție în dabet”. Manifestarea este dedicată persoanelor care zi de zi luptă cu această afecțiune și care au avut o contribuție majoră la creșterea calității vieții persoanelor care suferă de diabet zaharat.
Campania Națională „Controlează-ți diabetul” are și o componentă destinată educației continue a medicilor. Astfel, sâmbătă, 10 noiembrie, nume mari din diabetologia românească participă la un simpozion științific de înalt nivel, unde va fi dezbătută problematica diabetului zaharat în România și vor fi prezentate cele mai noi informații din domeniu. Evenimentul va avea loc la Hotel Ramada Oradea, în intervalul orar 9.00 – 18.00.
Ziua Mondială a Diabetului va fi marcată pe data de 14 noiembrie în cadrul Campaniei Naționale „Controlează-ți diabetul” 2012 printr-o serie de acțiuni care aduc în prim plan simbolurile luptei împotriva acestei maladii atât de răspândite. Conferința de presă organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului va avea loc pe 14 noiembrie, ora 11.00, la Primăria Municipiului Oradea.
Tot pe 14 noiembrie, de Ziua Mondială a Diabetului, la Lotus Shopping Center, ora 17.00, se va desfășura o manifestare surpriză, care are drept temă centrală cercul albastru – emblema Zilei Mondiale a Diabetului. În cursul serii, Primăria Municipiului Oradea va fi iluminată în albastru, un alt simbol al acestei zile care marchează un semn de solidaritate pentru milioanele de oameni din întreaga lume care suferă de diabet.
Compania Națională „Controlează-ți diabetul”, ediția Oradea, este organizată de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Oradea. Partenerii științifici ai evenimentului sunt Asociația Română de Educație în Diabet și Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea este susținută de către Primăria Municipiului Oradea. (Diana Nanciu)
Foto: LTV

 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:32:41 Ora de vară a Europei de Est