Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Conferință locală a AIESEC Oradea la Șuncuiuș

În perioada 8-11 noiembrie

Conferință locală a AIESEC Oradea la Șuncuiuș

AIESEC Oradea organizează, în perioada 8-11 noiembrie 2012, o conferință locală de pregătire la Șuncuiuș, în cadrul proiectului „Studenție, mai mult decât facultate”, finanțat deAutoritatea Națională pentru Sport și Tineret, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret.

Această conferință reprezintă ultimul eveniment al proiectului și este precedată de campania de recrutare de membri, evenimentul de prezentare a organizației și evenimentul de antreprenoriat.
Proiectul se adresează tuturor studenților orădeni, iar prin campania de recrutare am încercat să atragem cât mai mulți tineri și să le oferim oportunitatea de a se dezvolta atât personal, cât și profesional în cadrul echipelor de lucru existente. Studenții participanți la activitățile și proiectele coordonate de AIESEC Oradea vor beneficia de cunoștințe teoretice și practice, perspective de dezvoltare, o rețea de contacte din întreaga lume, formată din reprezentanți de la companii și alți membri și au acces la traininguri și sesiuni de pregătire gratuite.
Evenimentul de prezentare al AIESEC Oradea a avut loc în 18 octombrie în Aula Magna a Universității din Oradea, și i-a avut ca invitați pe Anca Dodescu și Dorin Coita din partea Universității din Oradea, Adrian Felea din partea Clubului Rotaract și Călin Păcurar, manager Euromaidec, fost președinte al organizației studențești ELSA Oradea.
Invitații le-au prezentat participanților beneficiile pe care le-au acumulat în urma activităților de voluntariat pe care le-au efectuat, subliniind importanța voluntariatului în comunitate. Totodată, participanții au aflat care este domeniul de activitate al AIESEC Oradea și care sunt experiențele pe care le pot acumula în cadrul organizației, dar mai ales avantajele de care beneficiază în viața profesională, în urma voluntariatului.
La evenimentul de antreprenoriat, care s-a desfășurat în 1 noiembrie, în Aula Magna, au fost prezenți Emilia Bradea, reprezentant RoMarketing și Călin Păcurar, manager Euromaidec Touring. Participanții au avut ocazia să afle perspectivele și experiențele personale ale acestor tineri antreprenori orădeni, precum și etapele prin care au trecut în drumul lor spre succes.
În conferința locală de pregătire, studenților orădeni li se vor livra, pe parcursul celor 4 zile, traininguri și workshopuri interactive despre diferite subiecte de dezvoltare personală, management și leadership, la nivel introductiv și avansat.
Informații generale
AIESEC este cea mai mare organizație non-guvernamentală, non-profit, apolitică, bazată pe voluntariat, fiind condusă de studenți; la nivel internațional, este prezentă în peste 2.100 de universități din 113 țări și teritorii, creând împreună o puternică rețea globală de tineri. Scopul organizației este de a-și ajuta membrii să își descopere potențialul pentru a aduce un impact pozitiv asupra societății. AIESEC oferă tinerilor experiențe de dezvoltare personală prin oportunități de leadership, stagii internaționale de practică sau voluntariat și acces la un spațiu de învățare în context internațional.
În România, AIESEC este prezent de 21 de ani, iar la momentul actual are 14 filiale în toată țara: la Arad, Brașov, București, Cluj – Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara.
Pentru informații suplimentare, accesați www.aiesec.ro (Alessandra Savu)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:59 Ora de vară a Europei de Est