Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Studenți ai Facultății de Protecția Mediului, premiați pentru lucrările științifice prezentate

La Conferința studențească internațională din Polonia

Studenți ai Facultății de Protecția Mediului, premiați pentru lucrările științifice prezentate

În perioada 26 - 28 octombrie 2012, la Conferința Studențească Internațională „3rd International Student Scientific Conference Human - Nutrition - Environment”, susținută la Universitatea din Rzeszow, Polonia, în noul International Environmental Education Center din Iwonicz, din partea Universității din Oradea, Facultatea de Protecția Mediului, Departamentul Ingineria Produselor Alimentare și Departamentul Zootehnie și Agroturism, au participat trei cadre didactice - șef lucrări dr. ing. Timar Adrian, șef lucrări dr. ing. Ruska Laszlo și șef lucrări dr. Teușdea Alin, însoțind pe cei patru studenți - Larisa Lucan, Banda Anișoara, Stimuț Cristina și Filip Corina care au prezentat lucrări științifice elaborate sub îndrumarea unor cadre didactice din facultate.

Astfel, câștigătoarea locului I, Larisa Lucan, studentă în anul IV la Controlul și Expertiza Produselor Alimentare, a prezentat lucrarea COLOUR IMAGE ANALYSIS OF BROWNING PROCESS ON FRUITS AND VEGETABLES în colaborare cu Bianca Stanca și Milan Zetocha, sub îndrumarea dlui șef lucrări dr. fiz. Teușdea Alin.
Premiul special a fost obținut de Banda Anișoara Camelia, studentă în anul IV la Controlul și Expertiza Produselor Alimentare, care a prezentat lucrarea BIO PRESERVED  CROISSANT, sub îndrumarea dlui șef lucrări dr. ing. Ruska Laszlo și dlui șef lucrări dr. ing. Timar Adrian.
Stimuț Anamaria, studentă în anul II la Controlul și Expertiza Produselor Alimentare, a prezentat lucrarea POLYPHENOL AND ASORBIC ACID CONTENTS OF THREE DIFFERENT TYPES OF HONEY FROM BIHOR COUNTY, lucrare apreciată în special de colegii polonezi ale căror preocupări sunt similare.
Studenta Filip Corina, masterandă la programul de studii Siguranță și Securitate Agroalimentară, a prezentat lucrarea antioxidant activity of Brassica vegetables grown under organic and conventional agricultural practices from Romania, lucrare apreciată de colegii de la Universitatea de Științe Agricole din Nitra Slovacia.
În cadrul conferinței, dl. șef lucrări  dr. ing. Timar Adrian a susținut o prezentare despre Universitatea din Oradea, iar dl. șef lucrări dr. fiz. Teușdea Alin a susținut două interesante prelegeri în care au fost prezentate aplicații în domeniul alimentar ale unor aplicații matematice și fizice.
Pe lângă aspectele științifice au fost desfășurate și activități de team bilding și socializare în cadrul cărora studenții români au stabilit contacte cu cei din Polonia și Slovacia.
Cadrele didactice au avut discuții preliminare referitoare la colaborări viitoare în cadrul programelor europene. O astfel de colaborare se va concretiza în workshopul organizat de Universitatea din Oradea în aprilie 2013, finanțat în cadrul apelului Grundtvig 2012, al cărui director de proiect este dl. șef lucrări dr. ing. Timar Adrian și în cadrul căruia printre lectori și participanți vor fi și colegii din Polonia și Slovacia alături de lectori și participanți din Ungaria, Italia, Grecia și Turcia. (A. T.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:03 Ora de vară a Europei de Est