Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Senatul Universității Agora a acordat profesorului american Robert Joseph Childs titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Agora

Vineri, sub cupola Universității Agora din Oradea, a răsunat, pentru prima oară, Imnul SUA

Senatul Universității Agora a acordat profesorului american Robert Joseph Childs titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Agora

Imnul Statelor Unite ale Americii a răsunat pentru prima oară sub cupola Universității Agora, vineri (2 noiembrie 2012), în cadrul ceremoniei de acordare, de către Senatul Universității a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Robert Joseph Childs, decanul Facultății de Business and Legal Studies din cadrul Southeastern University, Lakeland, Florida.

Profesorul american s-a remarcat în cariera sa lucrând pentru unele firme din Silicon Valley, a condus departamentele de Marketing și a fost consultant strategic la Prefersoft Inc, Duarte Design Inc, Chaparral Communications Inc, Cayson Electronics Inc.
Succesul în cariera științifică a devenit evident în ultimii 10 ani când, ca profesor de business la Bethany University din California și apoi profesor și decan la Facultatea de Drept și Afaceri a Universității Southeastern din Florida, a publicat mai multe cărți și articole în domeniul afacerilor, managementului resurselor umane și managementului strategic.
În prezența membrilor Senatului și a conducerii universității (prof. univ. dr. ing. Mișu Jan Manolescu, prof. univ. dr. Ioan Dzițac, prof. univ. dr. Adriana Manolescu, conf. univ. dr. Gabriela Bologa, prof. univ. dr. Elena Iancu),  dl Mișu-Jan Manolescu a citit Laudatio, iar rectorul universității, dl Ioan Dzițac, i-a înmânat profesorului Robert Joseph Childs diploma de Doctor Honoris Causa al Universității Agora.
Proaspătul Doctor Honoris Causa a ținut o conferință despre importanța valorilor umane în economiile de piață ale statelor din Uniunea Europeană și din Statele Unite ale Americii. În acest context el a subliniat rolul pe care universitățile îl au în construirea și promovarea acestor valori, punând accentul pe capacitatea universităților particulare, dotate cu flexibilitate și adaptabilitate rapidă la cerințele pieței muncii.
Studenții și profesorii universității, alături de personalități din rândul oamenilor de afaceri și șefi ai unor instituții orădene, s-au regăsit în cuvintele profesorului Childs, și au rezonat cu atmosfera academică a evenimentului, făcând un alt pas către Acces la succes (deviza Universității Agora).
Alina MANOLESCU
Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Senatul Universității Agora a acordat profesorului american Robert Joseph Childs titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Agora.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:30:16 Ora de vară a Europei de Est