Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Se caută cei mai curajosi „Juniori în afaceri” din Oradea!

La Lotus Center

Se caută cei mai curajosi „Juniori în afaceri” din Oradea!

Sâmbătă și duminică (3 și 4 noiembrie 2012), la magazinul Diverta din Lotus Center copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 13 ani sunt invitați să participe la cel mai inovativ proiect de educație financiară și antreprenoriat.

Juniori în afaceri este un program ce dezvoltă încrederea în sine, abilitățile de comunicare și antreprenoriale ale copiilor prin jocuri și activități interactive.
„Programul este construit în două etape. În prima zi, copiii îndrumați de un trainer își vor dezvolta creativitatea cu ajutorul unor jocuri speciale și vor avea ocazia să intevieveze un antreprenor local de succes. Iar în cea de-a doua zi, vom trece la lucruri practice. Copiii vor fi împărțiți în echipe și vor primi un buget supriză de bani reali pentru a realiza produse proprii pe care sa le vândă apoi în cadrul unui Târg cu vânzare de produse realizate de cei mici în mall. Pentru vânzarea produselor, copiii vor avea la dispoziție o oră, iar profitul obținut de ei în urma vânzării va fi împărțit după cum urmează: 80% din profit este împărțit în mod egal membrilor echipei, 20% din profit este donat către un ONG local”, a declarat Claudia Suhov, director creativ în cadrul NextSteve Group.
Numărul de participanți este de 16 copii. Biletul de participare este 100 lei/participant. în prețul biletului de participare sunt incluse: materiale de lucru, bugetul pentru creația de produse și târg, gustări, diplome de participare, premii și cadouri. După înscriere, părinții vor primi informații referitoare la modul de plată a biletului de participare. Înscrierea copiilor în program se realizează la numărul de telefon: 0746/042.033 sau pe site-ul www.nextsteve.ro
Evenimentul este organizat de NextSteve Group în parteneriat cu Diverta și face parte din Turneul Național de Educație Financiară și Antreprenoriat ce va continua în orașele Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova și Constanța.
Opinii
La activitatea „Juniori în afaceri”, am învățat lucruri noi. Am făcut multe lucruri distractive și interesante. M-a încântat vizita domnului Budeanu. Mi-a plăcut jocul prin care am făcut poncho-uri personalizate. Distractiv mi s-a părut și jocul de creativitate” - Tudor, 12 ani.
„Ceea ce m-a impresionat în primul rând pe mine, ca părinte: locația de nota 10, trainerii 10; mi-a plăcut modul cum au abordat „problemele” ivite în timpul prezentărilor); materialele primite și cadourile, iarăși 10. Impresiile fiul meu: I-a plăcut prezentarea și de prezentatori, l-a încântat să facă cumpărături și să lucreze cu echipa. Și-ar dori să mai participe la altfel de cursuri” (Clemi, părinte)
Despre DIVERTA
Diverta, cel mai mare retailer de carte, papetarie, produse destinate timpului liber și dezvoltării personale este prezentă pe piață încă din anul 1999. Conceptul unic de retail concentrat pe mix, diversitate și inovație se regăsește în rețeaua națională formată din 32 de magazine, în peste 20 de orașe. Diverta  oferă clienților săi interesante experiențe de shopping prin acces la cele mai noi produse apărute pe piața de carte, media, jucării, papetărie, cadouri, accesorii de călătorie și entertainment, zona IT.
Diverta este una dintre diviziile de retail ale grupului Radu Holding BV, ce cuprinde mai multe linii de business, printre care lanțul de magazine Diverta, Librăria Noi (București), Depozitul de Carte (DDC), Ara Toys (import și distribuție de jucării) și Noi Distributie Carte (NDC) - cel mai mare importator și distribuitor de carte străină.
Despre NEXTSTEVE GROUP
Programul „Juniori în afaceri” este creat de NextSteve Group, cea mai inovativă companie de programe educative pentru copii și familie. Fondatorii acesteia sunt Andrei Ștefan și Claudia Suhov, premiați în luna mai cu titlul de „Compania Anului 2012” de către Junior Achievement și BCR, și au reprezentat România la finala europeană „Europe Enterprise Challenge” din Skopje, Macedonia.
NextSteve Group oferă servicii de training, consultanță, cursuri, teste, evaluări psihologice și tabere pentru copii. (Beatrice Szuhai)

Trimite email
joi, 26 decembrie 2024, 16:44:30 Ora standard a Europei de Est