Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Baschetul juvenil feminin e la înălțime la Oradea

Despre echipele C.S. C.N. „Mihai Eminescu”

Baschetul juvenil feminin e la înălțime la Oradea

Echipele Clubului Sportiv de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea au participat de-a lungul ultimilor 4 ani la diverse competiții de baschet naționale și internaționale, la diverse categorii de vârstă, clasând baschetul juvenil feminin orădean pe primele trepte ale podiumului.

Rezultate 2011 – 2012
În anul școlar 2011-2012, clubul nostru a participat la diferite competiții de baschet la care echipele clubului, antrenate de Suzana Onaca (la categoria U15) și Mirela Casetti (la categoria U13), ne-au reprezentat cu cinste, atât clubul, cât și municipiul.
Dintre rezultatele lor remarcabile, amintim:
*Campioane naționale, medaliate cu aur la categoria U15,  la ediția 2011- 2012; 5-ul turneului - Adelina Șerb și Peter Timeea; MVP-ul turneului - Diana Moldoveanu.
*Locul I la Turneul internațional de baschet fete U15 „Memorialul Gabi Leitner”, Oradea, 25-27.11.2011;
*Locul III în grupa valorică B a Campionatului național de baschet - categoria U13;
*Locul I la Turneul de la Nyíregyháza, Ungaria, 17-18.06.2012 - categoria U13.
Competiții 2012 – 2013
Antrenamentele desfășurate peste vară și cantonamentele de la mare și de la Băișoara au fost de bun augur și totodată eficiente pentru echipele clubului în vederea participării la noile competiții naționale și internaționale. În debutul competițional al acestui an, am participat la unele turnee de pregătire și verificare pentru noul campionat național, turnee la care am obținut următoarele rezultate:
Locul II la categoria U16, la Turneul internațional de la Kosice, Slovacia, desfășurat în perioada 21-23.09.2012;
Locul III la categoria U14, la același Turneu internațional de la Kosice;
Locul I la Cupa Bihorul, la categoria U14, la care au participat și două echipe din Ungaria; competiția s-a desfășurat în14 și 15 septembrie 2012.
De asemenea, vineri, 12 octombrie 2012, cu ocazia Zilei Orașului Oradea, a avut loc Cupa „Toamnei orădene” la streetball, la care echipele de streetball formate din jucătoare ale clubului nostru au „monopolizat” primele trei locuri la categoria legitimați.
Debut cu dreptul în campionatul național
În deschiderea Campionatului național de baschet feminin, echipa de la categoria U16, pregătită de Suzana Onaca, a învins în prima etapă cu un scor categoric 88-10 echipa Universității „Goldiș” ICIM Arad.
În cea de-a doua etapă, desfășurată sâmbătă, 13 octombrie 2012, în Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea, echipa noastră a repurtat o nouă victorie, baschetbalistele noastre impunându-se în fața echipei BC Valbon Arad cu scorul 70 – 45.
Mulțumiri antrenorilor și părinților
Aș dori să adresez, în numele baschetbalistelor clubului, mulțumiri doamnelor antrenoare - Mirela Casetti și Suzana Onaca, domnului Dragoș Oprea, pentru răbdarea acordată, pentru felul în care ne sunt alături mereu, pentru disciplina impusă și contribuția la dezvoltarea noastră fizică și mentală, la formarea noastră ca tineri echilibrați și verticali în societate.
Mulțumim părinților pentru sprijin și înțelegere, pentru susținerea galeriei, mascotei noastre și tuturor suporterilor care ne sunt alături de fiecare dată.
Þinem să vă mai informăm că, începând din această vară, găsiți informații despre traseul competițional al echipelor clubului nostru accesând adresa paginii web: http://csbaschet-oradea.ro/
Succes echipelor clubului nostru la turneele ce vor urma!
Închei acest articol cu ceea ce spunea marele baschetbalist Michael Jordan: „Talentul câștigă meciuri, dar lucrul în echipă și inteligența câștigă campionate”.
Ioana Dzițac
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 12:48:56 Ora standard a Europei de Est