Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Câștigătorii premiilor puse în joc la campania deșeurilor plimbărețe

Luni, au fost extrase taloanele câștigătoare

Câștigătorii premiilor puse în joc la campania deșeurilor plimbărețe

Așa după cum s-a anunțat, luni, 8 octombrie 2012, la Primăria Oradea s-a efectuat extragerea taloanelor din urnă pentru desemnarea câștigătorilor ultimei campanii de colectare a deșeurilor, de sâmbătă, 6 octombrie.

Viceprimarul municipiului dl Mircea Mălan a fost prezent la extragere și chiar a și extras un talon.
Cele mai multe taloane au fost extrase de cei 22 de voluntari ai campaniei, elevi din clasele a VIII-a A, B și C, de la Școala Gimnazială „Szacsvay Imre (fostă G. Coșbuc), însoțiți de directorii școlii (Pasztor Gabriella – director, Kecse Gabriella – director adjunct).
Așadar, sâmbătă, cu prilejul Campaniei de colectare a deșeurilor electrice și electronice, cetățenii care au depus deșeuri la cele 10 puncte de colectare din oraș au completat și câte un talon de participare; așa s-au adunat cele circa 800 de taloane care au ajuns în urnă. Luni, reprezentanți ai organizatorilor campaniei, Primăria Oradea, SC Bene International SRL și Asociația ROREC au fost prezenți la extragere pentru a înmâna premiile.
Felicitându-i pe voluntari cu câte o diplomă de participare, dl viceprimar Mircea Mălan avea să-i aprecieze drept „niște copii minunați, care au venit să ne învețe că prin spiritul lor civic se poate face mult mai mult în orașul nostru. Scopul acestei campanii este îmbunătățirea performanțelor de protejare a mediului, dar și creșterea gradului de sănătate al acestui oraș. Le mulțumesc tuturor cetățenilor care s-au implicat în această campanie și au făcut astfel, ceva pentru ca acest obiectiv să se împlinească”.
Luni, la această campanie, s-au acordat:  4 mașini de spălat, 4 frigidere, 6 aspiratoare, 10 cuptoare cu microunde și 10 cafetiere.
Câștigătorii își vor putea ridica premiile de la sediul S.C/. Bene International S.R.L. (str. Clujului nr. 58/A). Ovidiu DAN
Cei 34 de câștigători
Filtre de cafea
Balazs Ildiko, Al. Rogerius, nr.1, bl. G6, ap 19
Cristian Curtuț, N. Adreescu, nr. 105
Szoboaz Gaspar Istvan, din Tileagd, nr. 46
Cristea Valeria Georgeta, Traian Grozăvescu, nr. 3, bl PB 91, ap 14
Ciobănean Lilla, Lalescu, 27
Kovacs eniko, Ilie Cristea 14
Vaida Liliana Maria, Arany Janos 17
Cer Antonia, Szent Ioan, 330 A
Jurge Ovidiu, Aleea Rogerius, 4
Kovacs Alexandru, Tăbăcarilor 21
Cuptoare
Cheregi Gavril, Ștefan cel Mare 42
Petrovici Elena, Dacia 74
Lelek Jolan, Szent Ioan 330/A
Damian Marcel, Moscovei 4, ap 1
Nagy Akos, Plantelor 4
Costean Lea, Aleea Sulfinei 4
Szilaghi Anamaria, Borsecului 10
Lupuț Irina, Cazaban 464
Pavlitska Magda, Jean Calvin 11, ap 2
Lascu Florin Mircea, Morii nr3
Aspiratoare
Þigan Ionuța, Episcop Nicolae Popovici, nr. 6
Kovacs Levente, Aluminei, nr. 70
Popa Bogdan, Morii 77
Pataky Judith, T.Vladimirescu nr. 35
Demian Gabriela, Transilvaniei nr. 6
Papp Mihaly, Piața 1 Decembrie, nr.2
Frigidere
Jankay Oana, Moscovei, nr.9
Kovacs Peter, Matei Corvin, nr. 13
Ladanyi Agnes, Șelimbărului 11
Maier Floare, Piața 1 Decembrie 14
Mașini de spălat
Dragnea Monica, Cazaban 34
Certezeanu Tică., Bihorului
Ciatarâp Ioana, Forajului, nr. 3
Sebestyen Juliana, Alex. Donici, nr. 12
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Câștigătorii premiilor puse în joc la campania deșeurilor plimbărețe.

Trimite email
duminică, 22 decembrie 2024, 08:17:58 Ora standard a Europei de Est