Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

YouthBank Oradea caută liceeni!

Înscrieți-vă până în 21 octombrie

YouthBank Oradea caută liceeni!

Unul dintre cele mai bune programe de educație non-formală din țară a ajuns și în Oradea.
YouthBank caută liceeni dornici să se implice în comunitate, oferindu-le cadrul optim pentru dezvoltare personală și profesională.

Liceenii orădeni pot să aplice pentru a deveni membri YouthBank până la data de 21 octombrie 2012.
Coordonat local de către Fundația Comunitară Oradea, YouthBank este administrat de către o echipă de liceeni și urmărește constituirea, promovarea și administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunității locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilități de leadership, comunicare și management financiar.
 Programul YouthBank pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor.
Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank și coordonează o rețea națională de parteneri dedicați dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii și standarde.
În prezent, programul se derulează în: Alba Iulia, Baraolt, București, Cluj-Napoca, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Timișoara și Târgu Mureș.
 Programul care a câștigat titlul de „Cel mai bun proiect educațional al anului 2010” la Gala Premiilor în Educație și „Premiul pentru Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret” la Gala Voluntariatului în anul 2011, are urmatoarele rezultate în primii 3 ani de implementare la nivel național: 210 tineri implicați în echipele YB locale, 180.000 lei mobilizați de către echipele YB, peste 382.000 lei acordați sub formă de finanțări pentru a susține 168 de inițiative ale liceenilor, peste 75.000 beneficiari direcți și indirecți ai proiectelor finanțate.
 Liceenii dornici să se alăture programului YouthBank sunt invitați să completeze formularul de înscriere pe site-ul www.youthbank.ro până la data de 21 octombrie 2012.
Membru al echipei YouthBank Iași încă din primul an, Bogdan Borș spune despre experiența YouthBank: „De ce YouthBank? Nu am putut rezista să nu mă implic în acest program, având în vedere că avantajele aduse dezvoltării mele personale sunt infinite, considerând că valorile promovate de acesta se numără și printre valorile pe care eu le consider importante, și luând în calcul faptul că beneficiile aduse comunității pot avea, de asemenea, un impact puternic. În plus, dacă vrem o schimbare, aceasta trebuie să pornească de la cineva. Și de ce această schimbare să nu pornească de la noi elevii, având în vedere că avem idei, suntem plini de energie și inițiativă, și în același timp suntem motivați de o dorință puternică pentru mai bine”.
 Programul YouthBank Oradea este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Mai multe despre programul YouthBank și despre procesul de selecție de membri, găsiți pe site-ul www.youthbank.ro (Daciana Deac)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:51 Ora de vară a Europei de Est