Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Sensul existenței umane este mai presus de orgolii ...”

Hrană divină pentru sufletul studenților

„Sensul existenței umane este mai presus de orgolii ...”

Creștinii din municipiul Salonta se numără printre principalii parteneri ai Fundației Misiune Fără Frontiere din România, parte a Fundației creștine internaționale „Mission Without Borders” cu sediul la Sibiu.

Declarația aparține managerului de țară Eugen Macavei și a fost făcută săptămâna trecută la Sibiu, cu prilejul lansării celui de-al cincilea transport de Biblii – Sfânta Scriptură a Vechiului și Noului Testament pentru tineri și copii.
Cele 1.050 de Biblii au sosit miercuri, 3 octombrie 2012, la Centrul pastoral și de misiune creștină al Bisericii Baptiste Betel din Salonta (în care sunt incluse biserici din localitățile Salonta, Mădăras, Mărțihaz, Avram Iancu, Ghiorac, Ianoșda, Homorog, Bălnaca, Sântelec, Hidișelu de Sus și Micherechi-Ungaria, păstorite de Aurel Galchiș, Florin Cociubei, Mihai Cociubei, Petrică Crețu, Flaviu Tocai și Cristian Vidican). Hrana divină este destinată gratuit și exclusiv sufletelor elevilor din școlile orădene și studenților din centrele universitare Oradea și Arad, în special celor din facultățile laice. Acest transport ridică la 9.000 de exemplare numărul de Biblii oferite salontanilor de Fundația Misiune Fără Frontiere din România (Mission Without Borders - M.W.B.) pentru a fi distribuite gratuit în județul Bihor și în localitățile limitrofe din țară și din Ungaria. „Județul Bihor și Salonta, în mod special, se numără printre partenerii de prim-rang din cadrul Programului misionar de evanghelizare prin distribuție gratuită de biblii pentru adulți, tineri și copii. Tot meritul, toată slava și gloria sunt ale Domnului Isus Hristos. Din anul 2010 până în prezent au fost distribuite gratuit în România 170.000 de Biblii. Dintre acestea, 9.000 de exemplare au fost oferite cu toată dragostea și încrederea creștinilor din Salonta pentru misiuni specifice de evanghelizare în spațiul laic”, ne-a declarat Eugen Macavei, managerul Fundației M.W.B. România (foto dreapta).
Anul viitor, Fundația misionară internațională „Mission Without Borders” are în vedere pregătirea unui nou transport de 5.000 de Biblii pentru județul Bihor prin Centrul pastoral și de misiune creștină al Bisericii Baptiste Betel din Salonta. Misiunile de evanghelizare prin distribuție gratuită a Bibliei - Sfânta Scriptură a Vechiului și Noului Testament se vor axa pe acțiuni în centrele universitare creștine și laice din Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara. Managerul de proiecte misionare creștine, Vasile Iuga (foto stânga), a subliniat importanța asumării responsabile a distribuirii gratuite a Bibliilor în contextul unor experiențe neplăcute raportate de misionarii creștini din diferite zone ale României. Un astfel de caz se consumă de doi ani și în comuna Mădăras unde Gheorghe Lăzău (zis Mailingher) continuă să distrugă Biblii și să le arunce în curtea Bisericii „Credința” din localitate, în special în timpul sărbătorilor creștine. În ciuda sesizărilor făcute la autoritățile locale, fanaticul religios se laudă cu distrugerea a 34 de Biblii pe care le aruncă fie în curtea Bisericii din Mădăras, fie în curtea celei din Salonta. Ultima profanare a Bibliei a fost pusă la cale de Gheorghe Lăzău la mijlocul lunii septembrie.
„Sponsorii internaționali ai fundației continuă să se dăruiască cu tot sufletul acestei misiuni de amploare națională, iar efortul financiar este evident. La fiecare Biblie distrusă și profanată, se tipăresc alte 1.000 de exemplare noi și gratuite. Dorința tuturor celor implicați în acest proiect fără precedent este ca Vestea Bună a Mântuirii sufletului omenesc prin Jertfa Domnului și Dumnezeului nostru Isus Hristos să ajungă în casele românilor care au înțeles că sensul existenței umane este mai presus de orgolii, de dogme sau de materialul efemer”, ne-a declarat Vasile Iuga, manager de proiect M.W.B România. Sorin PETRACHE

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 20:55:43 Ora de vară a Europei de Est