Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Conferința internațională „Ariile protejate. Prezent și viitor”

Marți și miercuri, la Hotel Ramada

Conferința internațională „Ariile protejate. Prezent și viitor”

Marți și miercuri (25 - 26 septembrie 2012), la Hotel Ramada din Oradea, s-a desfășurat Conferința internațională „Ariile protejate. Prezent și viitor”, organizată în cadrul proiectului „Amenajarea infrastructurii de mediu în ariile protejate din Bihor și Hajdu Bihar (Infrastructure setting of the environment in the protected areas in Bihor and Hajdu Bihar)”.

„Consiliul Județean Bihor, în parteneriat cu Autoguvernarea Hajdu-Bihar și primăriile Oșorhei, Sălacea, Șimian și Lugașu de Jos, a demarat în luna iulie 2011, proiectul „Amenajarea infrastructurii de mediu în ariile protejate din Bihor și Hajdu Bihar (Infrastructure setting of the environment in the protected areas in Bihor and Hajdu Bihar)”, cod proiect HURO 0802/087_AF, destinat amenajarii infrastructurii de mediu în ariile protejate din cele două județe vecine. Proiectul a fost aprobat spre finanțare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – Romania 2007-2013, Axa prioritară 1. Îmbunătățirea condițiilor cheie pentru dezvoltarea durabilă comună a zonei de cooperare, Domeniul major de intervenție 1.3. Protecția mediului, Operațiunea 1.3.1. Protejarea naturii și a valorilor naturale – proiecte de infrastructură. În urma schimbărilor legislative din Ungaria, începând cu ianuarie 2012, noul partener maghiar este Hajdu-Bihar Megyei Intezmenyfenntarto Kozpont (Institution Maintenance Centre of Hajdu-Bihar).
Partenerii asociați ai proiectului sunt: Direcția Silvică Oradea, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Universitatea din Oradea și Administrația Parcului Național Hortobagyi.
Valoarea totală a proiectului este de 452474,22 euro, din care partea de co-finanțare suportată de CJ Bihor este de 3539,27 euro, valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională și co-finanțarea națională de la bugetul de stat este de 441865,79 euro, iar contribuția proprie a tuturor partenerilor este de 10.608,43 euro, după cum aveam să aflăm de la dl consilier Dan Poinar.
Proiectul vizează realizarea unei rețele de arii naturale protejate prin construirea a șase centre de informare și vizitare a ariilor naturale protejate: Poiana cu narcise de la Oșorhei, Lacul Cicoș, Pășunea cu Corynephorus de la Șimian, Defileul Crișului Repede, Complexul hidrografic Valea Rece de la Sălacea și Complexul paleontologic Gruiul Pietrii de la Lugașu de Jos. Cele șase arii protejate vor fi cartate, perimetrate și bornate, urmând a fi amenajate și traseele de acces și vizitare a acestora. În vecinătatea ariilor protejate vor fi amenajate locuri de parcare și campare.
Colaborarea cu partenerul maghiar va consta în transfer de know-how, consiliere și îndrumare, precum și în acțiuni de promovare comună a ariilor protejate de pe partea română și a altor cinci arii protejate de pe partea maghiară (Bihari-legelõ TT, Jónásrész , Kék-Kálló-völgy, Mogyorós-erdõ, Teleki-legelõ).
Durata de implementare a proiectului este de 18 de luni (iulie 2011 – decembrie 2012)”. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conferința internațională „Ariile protejate. Prezent și viitor”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:00:36 Ora de vară a Europei de Est