Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A început școala și la Vașcău!

Un nou început

A început școala și la Vașcău!

În dimineața zilei de 17 septembrie 2012, curtea Școlii Gimnaziale „Nicolae Bogdan” din Vașcău forfotea de lume.

Elevi, părinți și cadre didactice și-au exprimat bucuria reînceperii anului școlar, etalând zâmbete și ținute elegante. „Boboceii” din clasa pregătitoare și clasa I s-au desprins rapid din mâinile părinților, găsindu-și  prieteni printre colegii mai mari care i-au familiarizat cu ambientul școlii.
 Forfota s-a domolit odată cu aranjarea claselor în careul din sala de sport a școlii. Oaspeți de seamă au onorat invitația de a participa la deschiderea festivă de la școala din Vașcău: ec. ing. Florin Porge - primarul orașului Vașcău, preot Mircea Bursașiu, preotul Bisericii Ortodoxe din oraș, prof. Mircea Băruța - președintele Comisiei de învățământ din cadrul Consiliului Local Vașcău, ing. Adrian Ciucian - președinte CRP, dl. Mihaiu Teaha - consilier în cadrul Consiliului Local Vașcău, ag. șef. Adrian Fericean, reprezentantul Poliției de proximitate din cadrul Poliției Vașcău.
Părintele paroh Mircea Bursașiu a oficiat slujba tradițională de început de an școlar, transmițând urări atât elevilor, cât și cadrelor didactice, după care a sfințit toate sălile de clasă.
 Dl. primar Florin Porge a ținut un discurs în care a menționat buna colaborare cu școala și sprijinul pe care atât Primăria, cât și Consiliul Local îl acordă acestei instituții de învățământ.
Cu emoțiile inerente oricărui început de an școlar, dna director Liliana Laza a ținut un discurs în care a prezentat situația școlară deosebit de onorantă a absolvenților clasei a VIII-a, cât și pregătirile făcute pentru asigurarea condițiilor optime desfășurării procesului instructiv-educativ. Școala deține toate autorizațiile de funcționare, inclusiv Atestatul privind nivelul calității educației oferite de către Școala Gimnazială „Nicolae Bogdan” Vașcău, eliberat de ARACIP până în anul școlar 2016-2017, inclusiv.
 A dat apoi citire ofertei educaționale a unității de învățământ pentru anul școlar 2012-2013, misiunii și viziunii școlii și componenței corpului profesoral.
Fiecare diriginte și învățător și-a condus elevii în sala de clasă repartizată, unde, pe bănci, se aflau manualele școlare. Prima strigare a catalogului a trezit emoții mai ales în rândul celor din clasa pregătitoare, care, deși au mobilier nou și dotari moderne, sunt pentru prima dată așezați în bănci, având statut de elevi.
Odată începută, activitatea din școală se va desfășura după orarul stabilit, rămânând ca performanțele cadrelor didactice să genereze performanțe în rândul elevilor.
(prof. Laza Liliana – directorul școlii)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:29:16 Ora de vară a Europei de Est