Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Hotărâri ale Senatului Universității din Oradea

S.O.G. „Euclid” – Unitate clinică

Hotărâri ale Senatului Universității din Oradea

a. Apropierea deschiderii anului universitar intensifică activitatea Senatului Universității din Oradea.

Forul legislativ universitar a dezbătut și aprobat în ședința de luni, 17 septembrie 2012, o serie de proceduri privind: elaborarea și aprobarea planurilor de învățământ; înscrierea, finalizarea și certificarea programului de studii psihopedagogice al Departamentului pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului Didactic; inițierea, aprobarea, monitorizarea și evaluarea programelor de studii; fundamentarea, încasarea și evidența taxelor aferente procesului de învățământ. Totodată, au primit votul membrilor Senatului Statele de funcții, Regulamentul de organizare și funcționare a Departamentului pentru Asigurarea Calității și Regulamentul de exploatare și valorificare a bazei sportive.
b. Departamentul pentru Asigurarea Calității din cadrul Universității din Oradea va dispune de o structură de personal consolidată: 1 director, 1 analist calitate, 1 specialist în tehnologia informației, 3 secretare, aprobate de Senatul universitar. Posturile vor fi ocupate prin redistribuire, fără a angaja cheltuieli administrative suplimentare la nivelul instituției. Miza acestei măsuri este creșterea funcționalității departamentului în managementul asigurării calității academice. Senatul a aprobat, de asemenea, Regulamentul de asigurare și funcționare a Departamentului pentru Asigurarea Calității, precum și procedura de lucru a Consiliului Calității, organism de specialitate al Consiliului de Administrație al Universității.
c. Luni, Senatul Universității din Oradea a aprobat propunerea pentru obținerea statutului de unitate clinică de către Spitalul de Obstetrică - Ginecologie „EUCLID” Oradea (administrator, prof. univ. dr. Doru Ioan Crăiuț). Această propunere urmează să fie avizată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și, ulterior, aprobată de Ministerul Sănătății.
d. Noul director al Departamentul de limba și literatura engleză din cadrul Facultății de Litere este lectorul univ. dr. Dan Negruț, fiind ales cu majoritate de voturi față de contracandidata sa  lector univ. dr. Suciu Giulia. Membrii Consiliului Departamentului, aleși prin vot secret sunt: prof. univ. dr. Magda Danciu, lector. univ. dr. Suciu Giulia și lector univ. dr. Szekelyi Eva. Senatul Universității din Oradea a validat rezultatele alegerilor pentru funcția de director al departamentului, noua componență a Consiliului Facultății de Litere, precum și a biroului acestuia.
e. Prin decizia rectorului Universității din Oradea de marți, 18 septembrie 2012, doamna conf. univ. dr. Olimpia Ban a fost numită director interimar al Departamentului de Economie din cadrul Facultății de Științe Economice, ca urmare a revocării doamnei prof. univ. dr. Anca Dodescu din funcție, la propunerea Consiliului Departamentului. În ședința de luni, Senatul a validat revocarea din punct de vedere a respectării procedurii. Până la organizarea de noi alegeri, conducerea departamentului va fi asigurată de noul director. (Olimpia Popoviciu)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:02 Ora de vară a Europei de Est