Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Concursul județean „Învață bine”

Asociația Piticot organizează

Concursul județean „Învață bine”

Elevii sârguincioși pot câștiga o bicicletă de ultimă generație (premiul întâi), un joc de masă (premiul II) și o enciclopedie completă pentru copii (premiul III)..., dacă participă la concursul școlar județean „Învață bine”.

Asociația Piticot răsplătește pasiunea elevilor pentru studiu, prin Concursul județean „Învață bine”, recompensat cu premii în valoare de peste 5.000 de lei.
Prima zi de școală coincide cu prima zi de înscrieri la concursul care își propune să stimuleze logica, memoria și spiritul antreprenorial al elevilor de gimnaziu din întreg județul Bihor.
Pasiunea pentru învățătură le-ar putea aduce elevilor bihoreni, pe lângă prestigiu și satisfacția cunoașterii, cadouri consistente, chiar înainte de Moș Nicolae. Elevii sârguincioși pot câștiga o bicicletă de ultimă generație (premiul întâi), un joc de masă  (premiul II) și o enciclopedie completă pentru copii (premiul III), dacă participă la concursul școlar județean „Învață bine” și demonstrează că sunt cei mai buni din Bihor la una dintre disciplinele: matematică, limba și literatura română, limba engleză, istorie, geografie și cultură civică - sau arată că au simț antreprenorial, la secțiunea: „Este afacerea mea”. Concursul județean „Învață bine” este constituit sub formă de întrebări grilă, concepute special de către o comisie formată din specialiști în disciplinele de concurs. Valoarea totală a premiilor oferite depășește 5.000 de lei.
Pentru educație
Concursul județean „Învață bine” este organizat de către Asociația PITICOT – Institutul Român pentru Ajutorarea Copiilor Aflați în Dificultate, din dorința de a dezvolta interesul pentru educație/învățare. „Alături de familie, școala reprezintă elementul de bază al unei societăți. Considerăm că orice competiție educațională este binevenită pentru susținerea unui mediu de dezvoltare optim al copilului”, spune Dorel Puchianu – director Organizare evenimente în cadrul Asociației Piticot. Obiectivele organizatorilor sunt: dezvoltarea spiritului competițional la elevi, creșterea interesului elevilor și profesorilor pentru învățare și pentru perfecționare continuă, implicarea cadrelor didactice în activități de voluntariat/proiecte sociale/proiecte umanitare și, nu în ultimul râd, strângere de fonduri pentru construirea/amenajarea unui Spital de Pediatrie dotat cu aparatură de ultimă generație, în județul Bihor.
Cum se fac înscrierile
La concursul „Învață bine” se pot înscrie toți copiii din clasele V – VIII, din cadrul oricărei instituții de învățământ din județ. Înscrierea la concurs se va face on-line, pe site-ul www.piticot.org/invatabine. Perioada de înscriere este 17 septembrie – 17 octombrie 2012. Un elev se poate înscrie la mai multe discipline, prin plata taxei de participare pentru fiecare disciplină în parte.Taxa unică/disciplină este de 20 de lei. Concursul se va desfășura marți, 23 octombrie 2012, de la ora 10.00.
Acest concurs este realizat de către Asociația PITICOT, în parteneriat cu Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor. Le mulțumim sponsorilor noștri: Exclusiv Import - Export SRL, Aquila International & Logistic și Hotelului Ramada Oradea, companii care au înțeles cât de importantă este orientarea spre studiu a generației de mâine și care ne-au ajutat să îi motivăm și din punct de vedere material pe micuții participanți la concurs. De asemenea, le suntem recunoscători partenerilor media: oradeahub.com, bihorstiri.ro, oradea-online.ro, oradea.net, Radio Transilvania, 24 FUN, și 18 Tabu.
Dorel Puchianu & Oprean Flavia
www.piticot.org/invatabine
www.facebook.com/InvataBine
invatabine@piticot.org

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:41:38 Ora standard a Europei de Est