Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Acțiuni de voluntariat și caritate

La Școala “Dacia”, proiectul educațional “Inimi pentru inimi”

Acțiuni de voluntariat și caritate

Trei învățătoare de la Școala cu clasele I-VIII “Dacia” din Oradea, Maria Floruț, Gabriela Negruț și Teodora Sâncelean, au demarat pe 1 decembrie proiectul educațional “Inimi pentru inimi”, cu scopul declarat de a desfășura în comun acțiuni de voluntariat și caritate cu elevii celor trei clase (a II-a D, F și G).

Din inimă, cu bunătate și generozitate
La prima activitate, desfășurată vineri, 14 decembrie 2007, au cântat colinde și au dus pachete (cu jucării, dulciuri și haine) elevilor din clasele învățătoarelor Florica Iovan și Valeria Negruț, de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2. Lor li s-au alăturat, cu emoție și generozitate, părinți ai copiilor, familiile Ciprian Filip și Rodica Smeu, care au ținut să le dăruiască, personal, copiilor de la centrul școlar, dulciuri și haine, în cantități considerabile (cu baxurile).
Cu colindul la spital, case de tip familial, primărie și inspectorat
Următoarea acțiune au întreprins-o joi, 20 decembrie, când au ieșit la colindat și la împărțit daruri unor copii aflați pe patul de spital sau instituționalizați în casele de tip familial “Casa norocoasă”, “Casa inimioarelor”, Casa “Mugurași”, “Peștișorul auriu” și “Ghioceii”, unde cei 77 de colindători au dăruit 96 de pachete, conținând fructe, sucuri, dulciuri și felicitări (în valoare totală de peste 500 RON sau 5.000.000 de lei vechi). Banii și produsele au venit din partea părinților și sponsorilor (cofetăria “Pigalle” și farmacia “Lavanda”). Colindătorii (acompaniați de taragotul dlui prof. Marius Marcu) și-au început turneul, de dimineață, la fostul Spital de copii (astăzi, Spitalul Clinic Municipal “dr. Gavril Curteanu”), după care au trecut pe la cele cinci case de tip familial. La primărie, au ajuns la ora 11.00, potrivit planificării gazdelor, dar au trebuit să stea la rând, să aștepte ieșirea altor colindători. La împărăție și la Inspectoratul Școlar, celor 77 de colindători li s-au alăturat copii de la palat, membrii grupului vocal condus de dl prof. Marius Marcu).
Va puteți lesne imagina cum au sunat colindele celor o sută de copii acompaniați de taragotul fermecat al lui Marius ...“Fărcaș”!  
Sara Crăciunului nost’
Joi seara, colindătorii și dansatorii celor trei clase au participat la spectacolul Sara Crăciunului nost’, pus în scenă de înv. Lucia Leț și elevii clasei a II-a E, în colaborare cu Consiliul elevilor de la Școala “Dacia”, îndrumat de psiholog Claudia Trifa, consilier educativ. Sara de Crăciun autentic bihorean s-a ținut în sala de sport, în fața părinților și dascălilor.
Vineri (21 decembrie), cele trei clase de colindători i-au sorcovit” pe copiii Centrului de Plasament nr. 2 (de pe strada Feldioarei), împărțindu-le și lor pachete de Crăciun.
Acțiunile caritabile, prinse în buchetul proiectului educațional “Inimi pentru inimi”, vor continua și în 2008, cu ocazia Sfintelor Paști, și la 1 Iunie, de Ziua copilului. Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Acțiuni de voluntariat și caritate.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:29 Ora de vară a Europei de Est