Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Bune practici în educația pentru protecția mediului”

Concursul Național – etapa județeană 2012

„Bune practici în educația pentru protecția mediului”

De la doamna inspector de specialitate prof. dr. Elisaveta Roșu, am aflat PREMIILE acordate în cadrul Concursului Național „Bune practici în educația pentru protecția mediului”, etapa județeană, 14-15 mai 2012.

a. Categoria: învățământ primar
Premiul I - Liceul Tehnologic Dobrești
Covaci Daiana, Coita Denisa, David George Raul, Lunca Andrei
Coordonator: înv. Matiuța Mara Valentina
Premiul al II-lea - Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca
Ciotea Alexandra, Ungur Denisa, Dănilă Flavius, Marian Adrian
Coordonator: înv. Negrean Dorina Florica
Premiul al III-lea - Școala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir” Oradea
Ciarnău Daiana, Cîndea Bianca, Dudaș Iasmina, Gheridan Andreea
Coordonator: înv. Bărcan Florina
b. Categoria: învățământ gimnazial
Premiul I - Școala cu clasele I-VIII Finiș
Ile Ionuț, Szekeres Erna
Coordonator: prof. Cristian Aurelia
Premiul al II-lea: Școala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna” Oradea
Copil Francisca, Pelea Patricia
Coordonator: prof. Mocan Marioara
Premiul al III-lea - Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea
Bodog Bogdana, Funar Artemis
Coordonator: prof. Mihincău Dana
Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea
Pup Clara, Perțiu Cosmina
Coordonatori: prof. Silaghi Valentina, înv. Ujoc Maria
Liceul Tehnologic Dobrești
Albuț Dan Dorin, Mihele Denisa
Coordonator: prof. Milian Ionuț
Mențiune:
Liceul Teoretic „N. Jiga” Tinca
Anca Alexandru Emanuel, Popa Paula Cecilia Suzana
Coordonator: prof.Frese Daniela
Liceul  de Artă Oradea
Iosziv Nicolae, Murvai Gina
Coordonator: prof.Costea Mihaela
c. Categoria: învățământ liceal
Premiul I - Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea
Lucaciu Diana, Belenco Mihaela
Coordonator: prof. Mihincău Dana
Premiul al II-lea -  Liceul Teologic Greco- Catolic „Iuliu Maniu” Oradea
Blaga Patricia, Motrescu- Þoca Ioana
Coordonator: prof. Cata Corina
Premiul al III-lea - Liceul Tehnologic Dobrești
Vinter Marioara, Popa Florina
Coordonator: prof. Popuș Maria
Mențiune - Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd
Malița Rebeca, Monenciu Mirela
Coordonator: prof. Băican Șarlota
Colegiul Agricol Valea lui Mihai
Nemes Gyongy, Suto Csilla
Coordonator: prof. Geszti Melinda

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:16 Ora de vară a Europei de Est